Αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος διακινητής, μεταφέροντας 12 παράτυπους μετανάστες, τρεις εκ των οποίων στο πορτμπαγκάζ, ξέφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα να ανατραπεί, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος της Γερακαρούς.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης, όταν ο οδηγός, αναπτύσσοντας ταχύτητα, επιχείρησε να διαφύγει τη σύλληψή του αφού προηγουμένως αγνόησε σήμα αστυνομικών.

Στο σημείο της ανατροπής έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που χρειάστηκε να απεγκλωβίσει από το όχημα διακινούμενο μετανάστη. Ο ίδιος, όπως και οκτώ ακόμη διακινούμενοι μεταφέρθηκαν για παροχή πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου μετά την εξέτασή τους διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους και αποχώρησαν.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 40χρονου οδηγού, υπηκόου Μολδαβίας, ο οποίος παραπέμφθηκε για τα περαιτέρω στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι 12 αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν και Μπανγκλαντές, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ συγγενείς τους επρόκειτο να καταβάλλουν 1.500 ευρώ, για καθέναν, σε κύκλωμα διακινητών μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς.