Μια τεράστια φυτεία οπιούχων με περίπου 3.700 φυτά, εντόπισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στο Νεοχωράκι, Λιβαδειάς.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις, αλλά η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τόσο μεγάλη ποσότητα οπιούχων στην Ελλάδα και οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό την αποθήκη της Βοιωτίας όπου διέμεναν οι αλλοδαποί προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους ανοίξουν το δρόμο των ερευνών, να μάθουν για ποιους δούλευαν οι αλλοδαποί καλλιεργητές και να εντοπίσουν και τα υπόλοιπα μέλη του καρτέλ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε φυτεία στην οποία καλλιεργούνταν χιλιάδες οπιούχα φυτά υπνοφόρου μήκωνος («παπαρούνες»), στην περιοχή Νεοχωρακίου Θηβών Βοιωτίας.

Ο συγκεκριμένος χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και χθες (14-05-2018) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, καλλιεργητές της φυτείας.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Ινδίας, ηλικίας 58, 47 και 36 ετών, καθώς και έναν 28χρονο υπήκοο Πακιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια ναρκωτικών. Επίσης τρεις από τους συλληφθέντες στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Συνολικά από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (3.700) οπιούχα φυτά υπνοφόρου μήκωνος, ύψους από (30) έως και (120) εκατοστών, τα οποία περιποιούνταν οι συλληφθέντες με αυτόματο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από πλαστικούς σωλήνες και μπεκ.

Όπως διακριβώθηκε, ο χώρος της φυτείας ήταν κατάλληλα περιφραγμένος και άριστα «καμουφλαρισμένος» με ξύλινες παλέτες, ενώ η μοναδική πρόσβαση ήταν εφικτή από παρακείμενη αποθήκη, στην οποία διέμεναν οι τέσσερις καλλιεργητές.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προαναφερόμενη αποθήκη, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον σακούλες, που περιείχαν τμήματα αποξηραμένων φυτών («παπαρούνες»), συνολικού μεικτού βάρους (8) κιλών και (50) γραμμαρίων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί θρυματοποίηση, με προφανή σκοπό την άμεση πώλησή τους.