Όνειρο φαίνεται πως θα μείνει για την ΑΕΚ η κατάκτηση του Challenge Cup ανδρών στο χάντμπολ. Ο «Δικέφαλος» γνώρισε την ήττα με 33-22 από τη ρουμανική Ποταϊσα Τούρντα, στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο κλειστό «Χορέα Νταμιάν» της πόλης Κλουζ-Ναπόκα, και πλέον επιζητά ένα μικρό θαύμα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, την Κυριακή 20/5 (19:00), προκειμένου να γίνει η δεύτερη ελληνική ομάδα χάντμπολ που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε «σφιγμένα» το ματς και χρειάστηκε κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά για να πετύχει με τον Ζαμπούνη το πρώτο της γκολ, αλλά στη συνέχεια με δύο τέρματα του Μυλωνά πέρασε μπροστά 3-2 στο 8ο λεπτό. Ο Τσιντέκ, που είναι το βασικό επιθετικό «όπλο» της Ποταϊσα, έβαλε ξανά μπροστά τους γηπεδούχους, οι οποίοι έβρισκαν σουτ με καλές προϋποθέσεις από την περιφέρεια, όμως κάποιες αποκρούσεις του Ραντούλοβιτς κράτησαν την Ενωση κοντά στο σκορ ως τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Με τους Χογκάς και Λόκεν εγκλωβισμένους, αφού οι Ρουμάνοι είχαν προσαρμόσει την άμυνά τους στη δεξιά πλευρά της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης, κάποια «εύκολα» λάθη της ΑΕΚ έδωσαν την ευκαιρία στην Ποταϊσα να ξεφύγει 10-5 στο 18΄30΄΄ με σερί 4-0 και να υποχρεώσει το Νίκο Γραμματικό να πάρει τάιμ-άουτ και να αλλάξει την άμυνά του σε «5-1». Η διαφορά έφτασε και στο +6 (12-6), αλλά οι Ρουμάνοι είχαν πρόβλημα με την αλλαγή άμυνας και σταδιακά ο «Δικέφαλος» ισορρόπησε το ματς. Η ελληνική ομάδα κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά με κάποιες εξαιρετικές ενέργειες του Μυλωνά, ο οποίος με το τέταρτο προσωπικό του γκολ, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, διαμόρφωσε το 14-11 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Βραζάλιτσα πέτυχε το πρώτο γκολ του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ακολούθησε ένα πολύ κακό διάστημα για την ΑΕΚ, που έχασε τελείως την αυτοσυγκέντρωσή της, σε άμυνα και επίθεση. Ο αριστερόχειρας Γκίτα, που δεν είχε φανεί στο πρώτο μέρος, πήρε μπροστά και η Τούρντα, εκμεταλλευόμενη και μία δίλεπτη αποβολή του Βραζάλιτσα, πέτυχε πέντε αναπάντητα γκολ και ξέφυγε 19-12 στο 37΄. Αυτή τη φορά η Ενωση δεν μπόρεσε να αντιδράσει και οι Ρουμάνοι έφτασαν τη διαφορά στα εννέα γκολ (22-13), με τον Ασολτανέι να παίρνει τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα και τον Ιρίμους να πραγματοποιεί καλές επεμβάσεις. Ο Γεωργιάδης προσπάθησε να δώσει μία «σπίθα» στην Ενωση, όμως οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και μία διαφορά 8-10 τερμάτων. Ο Τσιντέκ στην εκπνοή διαμόρφωσε το τελικό 33-22, που καθιστά τη ρουμανική ομάδα ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

ΠΟΤΑΪΣΑ ΤΟΥΡΝΤΑ (Χοράτιου Γκαλ): Φλέσερ, Τσιντέκ 7, Ροτάρου, Ταλμάιερ 2, Ζακατσιούριν 2, Βάρο, Ασολτανέι 7, Ιάνκου 1, Ιρίμους, Αντομνιτσάι 1, Λαζάρ, Σάβιτς 1, Σόκε 4, Γκίτα 7, Ιγκνάτ 1, Σταμάτε

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαϊδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 1, Γεωργιάδης 3, Χογκάς 4, Ζαμπούνης 2, Π. Νικολαϊδης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 1, Δομπρής 1, Βαμβακάς, Αργυρού, Βραζάλιτσα 2, Μυλωνάς 7.