Η ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ επέμεινε ότι η ίδια και ο σύζυγός της Χαβιέ Μπαρδέμ έλαβαν την ίδια αμοιβή στην τελευταία τους ταινία «Everybody Knows» στη διάρκεια παρουσίασης του φιλμ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών .

Η 44χρονη Κρουζ απάντησε «στην πραγματικότητα, ναι», όταν ερωτήθηκε για το αν έλαβαν ισόποσα τσεκ αμοιβής στην κατοικία Κρουζ-Μπαρδέμ.

Η ηθοποιός, που υποδύεται τη Laura στο ισπανόγλωσσο ψυχολογικό θρίλερ μίλησε για την άριστη συνεργασία της με τον Μπαρδέμ, με τον οποίο είναι ζευγάρι στην πραγματική ζωή.Πρώτη φορά εμφανίστηκαν μαζί στην ταινία του 1992 «Jamon Jamon».

«Δεν παίρνουμε τους χαρακτήρες μαζί μας στο σπίτι στο τέλος της ημέρας. Εργαζόμαστε με παρόμοιο τρόπο. Το γεγονός ότι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον βοηθάει», ανέφερε.

Ωστόσο, η Πενέλοπε Κρουζ πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι που σχεδιάζουμε να κάνουμε κάθε δύο χρόνια. Αυτό θα γίνεται μία στο τόσο, αν αισθανόμαστε ότι είναι εντάξει. Δεν νομίζω ότι θα γίνεται πολύ συχνά».

Την τελευταία ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ισπανίδα ηθοποιός σκηνοθέτησε ο Ασγκάρ Φαραντί, Ιρανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο. Πρόκειται για την ιστορία μιας Ισπανίδας που πρέπει να επιστρέψει στη γενέτειρά της στη Μαδρίτη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίση και καταλήγει να χρειαστεί τη βοήθεια τού πρώην φίλου της (Μπαρδέμ).

Η Κρουζ επέμεινε ότι τώρα προετοιμάζεται για τους ρόλους διαφορετικά από ό, τι όταν ήταν νεότερη.

«Όταν ήμουν 20 ετών, θεωρούσα ότι όσο περισσότερο βασάνιζα τον εαυτό μου και όσο περισσότερο έμενα στον χαρακτήρα επί μήνες, τόσο καλύτερο θα ήταν το αποτέλεσμα. Έμαθα ότι δεν έχει σχέση πραγματικά με αυτό. Έχω μια ζωή και έχω μία δουλειά. Αυτό μου επιτρέπει να μεταφερθώ από την πραγματικότητα στη μυθοπλασία», τόνισε.

Το φετινό, 71ο Φεστιβάλ των Καννών άνοιξε με την προβολή της ταινίας «Everybody Knows» (Todos Lo Saben), στο Grand Théâtre Lumière στο Palais des Festivals την Τρίτη 8 Μαΐου.

Η ταινία του 45χρονου βραβευμένου Ιρανού δημιουργού διαγωνίζεται επίσης, για τον Χρυσό Φοίνικα.