Εχει σημασία για την καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση των προσφύγων η γνωριμία με τον εκάστοτε τόπο που τους φιλοξενεί, έστω και προσωρινά. Στο πλαίσιο αυτό γυναίκες πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα επισκέφτηκαν την περασμένη Κυριακή τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Στη δράση, που συνέπεσε με την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στην ιστορία, τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό, συμμετείχαν η «Αλληλεγγύη για Ολους», το Στέκι Αλληλεγγύης Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος και οι «Αθέατες Γυναίκες», με τη συμβολή της ομάδας διερμηνέων / πολιτισμικών διαμεσολαβητών/τριών του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας).

Μετά την ξενάγησή τους από τον Μ. Βασίλα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακαδημίας Πλάτωνος “ΗΕΚΑΔΕΜΕΙΑ” ακολούθησε συλλογική κουζίνα από την Επιτροπή Κατοίκων στο αρχαιολογικό άλσος, όπου παρέλαβαν τα δώρα των «Αθέατων Γυναικών» για τη γιορτή της μητέρας και είδη ένδυσης από το στέκι της Επιτροπής.

Το περασμένο διάστημα, είχαν προηγηθεί δύο ακόμα δράσεις με επισκέψεις γυναικών προσφύγων, η πρώτη το Νοέμβριο από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Ελευσίνας, ενώ το Μάρτιο, απ’ το Σχιστό στο Μουσείο της Ακρόπολης.