Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ από την Παρί Σεν Ζερμέν στη Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο ειδικός στις μεγάλες μεταγραφές ατζέντης Πίνι Ζάχαβι εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο Villa Magna της Μαδρίτης.

Η «Λιμπερασιόν» αποκάλυψε πως στα τέλη Απριλίου ο πατέρας του Νεϊμάρ, που έχει αναλάβει και τον ρόλο του μάνατζερ του παίκτη, έδωσε εντολή στον Ζάχαβι να ανοίξει τις πόρτες των μεγάλων ομάδων πλην των αγγλικών και της Μπαρτσελόνα. Με δεδομένο πως η Μπάγερν δεν δαπανά τεράστια ποσά για μεταγραφές, η μόνη επιλογή που απέμεινε είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πατέρας του Νεϊμάρ επιμένει πως ο γιος του δεν είναι χαρούμενος στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία σύντομα θα βρεθεί σε δυσχερή θέση καθώς αναμένεται να της επιβληθεί ποινή από την UEFA για το Οικονομικό Ευ Αγωνίζεσθαι.

Οι Γάλλοι μιλούν για «μικρή ποινή», που θα επηρεάσει όμως την οικονομική ευελιξία του συλλόγου, τις μεταγραφές του, αλλά και τη σχεδιαζόμενη αύξηση των αποδοχών του Νεϊμάρ.

Η «Λιμπερασιόν» μετέδωσε τη Δευτέρα πως ο γάλλος μέσος Αντριέν Ραμπιό, που επίσης διαπραγματεύεται την επέκταση του συμβολαίου του, ξέσπασε στη διάρκεια της προπόνησης όταν πληροφορήθηκε πως η Παρί σχεδιάζει νέα αύξηση στον Νεϊμάρ. «Λεφτά υπάρχουν μόνο για τον Νεϊμάρ. Ας τον αφήσουμε λοιπόν να παίξει μόνος του» φέρεται να είπε και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα γραφεία του συλλόγου όπου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του.

Η έντασή του δεν καταλάγιασε κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως διαπίστωσαν αρκετοί συμπαίκτες του σε συνομιλίες που είχαν μαζί του στο WhatsApp.

Η Παρί παραμένει μια διχασμένη ομάδα και με έναν πρόεδρο, τον Νασέρ αλ Κελαϊφί, αρκετά αποδυναμωμένο από τις εξελίξεις στο μέτωπο του Νεϊμάρ.