Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα (Παρασκευή) το απόγευμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών που είχε ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη χάραξης από τις πολιτικές δυνάμεις ενιαίας γραμμής για τα εθνικά θέματα.

«Είναι αδιανόητο, στο εσωτερικό της χώρας, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ν’ αποφεύγουν ν’ αναμετρηθούν με τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εκλογικές τους πελατείες. Τα εθνικά μας θέματα έχουμε χρέος να τ’ αφήνουμε έξω από τις όποιες κομματικές αντιδικίες.

»Φοβίες, δεύτερες σκέψεις, αναβλητικότητα και υπολογισμός του πολιτικού κόστους βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Ελληνισμού» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Επισήμανε, επίσης, ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας έχουν εθνικό καθήκον ν’ απελευθερωθούν από τα δεσμά που επιβάλλει η εσωστρεφής μικροπολιτική και μικροκομματική αντίληψη και με γενναιότητα να υπηρετήσουν μια δυναμική που θα είναι επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα.

«Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από μια καθαρή εθνική γραμμή, η οποία ετέθη πρόσφατα υπό αμφισβήτηση με διχαστικές επιπτώσεις στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.