Συνάντηση με τον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρυ Πάιατ, πραγματοποίησε στο γραφείο του στην Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του αμερικανού πρέσβη, συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων καθώς και η πορεία συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές στον αμερικανό πρέσβη ότι συμφωνεί επί της αρχής με τη συμφωνία. Ωστόσο εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη διαδικασία υλοποίησής της, επισημαίνοντας το πλήρες έλλειμμα ενημέρωσης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔσυναντήθηκε επίσης και με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μετά από αίτημα του κ. Παπανδρέου και σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, συζητήθηκαν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, επισήμανε στον κ. Παπανδρέου πως την αποκλειστική ευθύνη διαχείρισης των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής τη φέρει αυτονοήτως η κυβέρνηση και του ανέλυσε τις δικές του σοβαρές επιφυλάξεις για τις επιλογές του κ. Τσίπρα τις οποίες, άλλωστε, έχει διατυπώσει, ως οφείλει, δημοσίως