Ξεκινώ τη στήλη σήμερα με μερικά (κομματικά) νούμερα. Κι αυτό αφού έχουμε αύριο τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και ο μηχανισμός είναι σε πλήρη κινητοποίηση, με συμβολή του Βασίλη Σπανάκη, μαθαίνω οργανωτικού νου του κόμματος. Οι κομματικοί λοιπόν μοίρασαν ορισμένα στοιχεία για τις εκλογές και τα μέλη, όπως ότι 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στη διαδικασία, δηλαδή ότι τα ενεργά μέλη είναι 155.335. Θα ψηφίσουν μάλιστα σε 339 κάλπες. Το έψαξα λίγο παραπάνω και έχω επίσης να σας πω πως η οργάνωση με τα περισσότερα κομματικά μέλη στην Ελλάδα είναι αυτή της Γλυφάδας. Εδώ υποψήφιος για πρόεδρος της τοπικής είναι ο Παναγιώτης Σκαλτσάς μετά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων των Νίκου Παπάζογλου και Γιάννη Τζουβέλη. Να σας πω και για ένα πουλέν του Κυριάκου και ευνοούμενη του Μοσχάτου. Η κυρία Αργυρώ Ζέρβα έχει –μου είπε γαλάζια πηγή –το απόλυτο προβάδισμα για πρόεδρος της σημαντικής για τα κεντροδεξιά πεπραγμένα της Β3 Νομαρχιακής (Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Χαλανδρίου και Φιλοθέης – Ψυχικού), ενώ είναι και ένα όνομα που θα βρούμε ξανά μπροστά μας, αφού στήριξε τον Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή αβάδιστα. Εσωκομματικές βέβαια χωρίς κόντρα δεν υπάρχει και θα έχουμε μεγάλη αναμέτρηση στη Λάρισα μεταξύ του Σουφλιά και του νυν προέδρου και δικηγόρου Χρήστου Καπετάνου. Α, μην τρομάζετε, εννοώ τον Ηλία Σουφλιά, ξάδελφο του πρώην υπουργού.

Χημεία μηδέν

Σε άλλο μέτωπο, καμία σχέση με τα νεοδημοκρατικά, από μακριά και αγαπημένοι ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς τιμήν του πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου. Η εποχή που υπήρχε μια πολύ καλή σχέση και χημεία ανήκει στο παρελθόν και όπως έμαθα από προσκεκλημένους στο επίσημο δείπνο, είχαν μια απλή και τυπική –έτσι μου την περιέγραψαν –χειραψία. Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο.

Η Βουλή στον «αέρα»

Είναι γεγονός πως επί ΣΥΡΙΖΑ το κανάλι της Βουλής γνωρίζει μεγάλες δόξες, καθώς δημιουργήθηκαν νέες τηλεοπτικές ζώνες, αναβαθμίστηκαν οι εργαζόμενοι σε αυτό, προσελήφθησαν άλλοι κ.λπ. Επόμενος στόχος είναι να αποκτήσει η Βουλή –και η κυβέρνηση –τον δικό της ραδιοφωνικό σταθμό. Την είδηση για τη δημιουργία του Βουλή FMέδωσε ο Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες για ταπολιτιστικά πεπραγμένα της Βουλής. Να δω Νίκο Καρανίκα σε μεταμεσονύκτια εκπομπή με Θανάση Παπαχριστόπουλο και τι στον κόσμο… Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου όμως ο Βούτσης επιβεβαίωσε και την παραπομπή του συγκυβερνώντος Κώστα Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τις ομοφοβικές δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια. Την παραπομπή του Κατσίκη είχαν ζητήσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτο βιολί στην επίθεση σε Κατσίκη, μου λένε, είναι ο βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης, εξέχουσα περσόνα της τάσης των 53. Δείτε το και ως πρόβα διαζυγίου…

Η φούντα της ανάπτυξης

Τρικούβερτο γλέντι στο Twitter άναψε το δημοσίευμα του γερμανικού οικονομικού περιοδικού «Wirtschaftswoche» για το «ολιστικό» σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης. Πρώτα μας πήραν στο ψιλό οι Ευρωπαίοι και τώρα ανέλαβαν το «κέντημα» οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν ξέρω τι τσούζει την κυβέρνηση περισσότερο. Να γράφει ο γερμανικός Τύπος, μεταφέροντας δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου, ότι «οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί στο οποίο γράφτηκαν», να κοροϊδεύει το γερμανικό περιοδικό την έμπνευση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία μέσω της νομιμοποίησης καλλιέργειας ιατρικής κάνναβης θα γίνουν επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ ή να απορούν οι χρήστες του Twitter «τι καπνίζουν στο υπουργείο Οικονομικών» αναλύοντας τη… φούντα της ανάπτυξης; Πιθανότατα τίποτα από όλα αυτά.

Θυμάμαι όμως τον Τσακαλώτο, Στο Κόκκινο – σε εκείνη τη φοβερή συνέντευξη που έδωσε και είπε ότι θα τις κόψει τις συντάξεις –, να διαβεβαιώνει πως δεν ισχύουν αυτά που γράφουν οι ελληνικές εφημερίδες ότι «γελάνε οι ξένοι με το ολιστικό». Πράγματι δεν γελάνε. Κλαίνε. Και επειδή κράτησαν γενικά τους τόνους χαμηλά, έστειλαν παρατηρήσεις και διορθώσεις για να μοιάζει έστω και λίγο το «ολιστικό» με κάτι από σχέδιο ανάπτυξης. Με καθυστέρηση 24 ωρών, πάντως, το υπουργείο Οικονομικών απάντησε στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, το οποίο βρίσκει «φαιδρό, αν όχι προσβλητικό» και «ανάξιο περαιτέρω σχολιασμού».

«Είναι αμαρτία η αγάπη; Φυσικά και δεν είναι αμαρτία, αλλά εξαρτάται πού κατευθύνεται η αγάπη. Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής είναι ή όχι αμαρτία. Την ίδια αγάπη θα μπορούσα να ισχυριστώ πως έχουν και οι παιδόφιλοι» Κώστας Κατσίκης

Αν είναι η βλακεία αμαρτία, θα βγω να

το φωνάξω με λατρεία