Διπλή οργανωμένη καταδρομική επίθεση στην Αθήνα και την Τήνο έκαναν χθες επιχειρησιακά κλιμάκια μελών του Ρουβίκωνα. Η αποκεντρωμένη, ριψοκίνδυνη επιδρομή στο Δημαρχείο Τήνου της αναρχικής συλλογικότητας είχε διαφορετική εξέλιξη. Μετά από ειδοποίηση της αστυνομίας από τον δήμαρχο επενέβησαν αστυνομικοί και μπλόκαραν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ομάδας στο λιμάνι πριν προλάβουν να αναχωρήσουν για την Αθήνα. Κατά την αστυνομική επιχείρηση έγιναν 10 προσαγωγές εκ των οποίων οι 8 μετατράπηκαν σε συλλήψεις καθώς προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής.

Με τις συλλήψεις επιβεβαιώνεται ότι μέλη της ομάδας ταξίδευσαν στο νησί αποκλειστικά για να πλήξουν συγκεκριμένο στόχο. Αλλωστε και στο κείμενο με το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη ανέφεραν απειλητικά: «Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξαναπάμε στην Τήνο».

Η εισβολή στο Δημαρχείο έγινε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι όταν ομάδα περίπου δέκα νεαρών πέταξε φέιγ βολάν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους δυο εργάτες καθαριότητας που σκοτώθηκαν όταν το απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε. Ο κύκλος των χθεσινών επιθέσεων άνοιξε στις 10.30 το πρωί με εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στα γραφεία βρετανικής ΜΚΟ στην Πλατεία Βικτωρίας. Ομάδα πάλι δέκα ατόμων όρμησε στο κτίριο, έσπασε υπολογιστές, αναποδογύρισε γραφεία, προκάλεσε ζημιές και πέταξε κόκκινες μπογιές στους τοίχους. Δεν θεωρείται τυχαίο ότι η εισβολή στη συγκεκριμένη ΜΚΟ έγινε κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψη του Καρόλου στην Αθήνα. Σε διαδικτυακή ανάρτηση οι ίδιοι κατηγορούν τη ΜΚΟ για σκάνδαλο.