Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τον πλέον ιδανικό τρόπο μία καταπληκτική χρονιά και στο βόλεϊ ανδρών. Οι Ερυθρόλευκοι με το χθεσινό 3-0 (25-22, 25-21, 25-20) επί του ΠΑΟΚ στον τρίτο τελικό των πλέι οφ στο κλειστό του Ρέντη συμπλήρωσαν ισάριθμες νίκες και κατέκτησαν για 28η φορά τον τίτλο και μάλιστα αήττητοι (30 νίκες), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε πετύχει ο Ηρακλής την περίοδο 2005-2006. Η πειραϊκή ομάδα επέστρεψε στην κορυφή ύστερα από τρία χρόνια κυριαρχίας του ΠΑΟΚ, τον οποίο μάλιστα νίκησε και στα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος.

«Είχα καιρό να πανηγυρίσω τόσο έντονα. Ηταν μία κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από μία δύσκολη και επίμονη χρονιά. Κάθε τίτλος πρωταθλητή είναι ξεχωριστός. Δεν κοιτάς ποτέ το παρελθόν, αλλά βλέπεις το μέλλον» είπε ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων Κώστας Χριστοφιδέλης, που σήκωσε το τρόπαιο με τον φροντιστή Σπύρο Μπλέτσα ο οποίος είναι στην ομάδα από το 1992 και συνολικά έχει πανηγυρίσει 36 τίτλους.

Η πειραϊκή ομάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα και στα τρία σετ, κάνοντας σωστά όλα όσα χρειάζονταν. Οσο κι αν πάλεψε ο ΠΑΟΚ, τα προβλήματα στην υποδοχή και στην εκδήλωση των επιθέσεων δεν τον βοήθησαν.

Ο βούλγαρος ακραίος Τοντόρ Αλεξίεφ (πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος) με 13 π. και 86% στην υποδοχή και ο φινλανδός διαγώνιος Μίκο Οϊβάνεν (19 π., 3 ασ., 1 μπλοκ) ήταν πρωταγωνιστές σε ακόμα ένα παιχνίδι. «Το πρωτάθλημα του βόλεϊ γύρισε στο σπίτι του! Συγχαρητήρια σε όλους για τη συγκλονιστική χρονιά και για το 28ο πρωτάθλημα του βασιλιά του ελληνικού βόλεϊ! Ζήτω ο Ολυμπιακός!» ήταν η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος συνεχάρη την ομάδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ, αναφέροντας:

«Η συλλογή τροπαίων για όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς μεγαλώνει διαρκώς, κάνοντας υπερήφανη όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια!».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, υποστήριξε: «Πετύχαμε πολλά σημαντικά πράγματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπως το ότι φτάσαμε στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, γεγονός που είναι μεγάλο βήμα για τον σύλλογο στην Ευρώπη. Είχαμε και δυσκολίες αλλά τις ξεπεράσαμε. Οι παίκτες κατάλαβαν τι έπρεπε να κάνουν και θέλω να τους συγχαρώ για τη δουλειά που έκαναν όπως και όλο το επιτελείο, καθώς και τον σύλλογο για όλη την οργάνωση».

Μεταξύ κορυφαίων ο Χριστοφιδέλης

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης κατέκτησε το 10ο τρόπαιο πρωταθλητή στην καριέρα του και είναι στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας μαζί με τους Γαλάκο, Θεοδωρίδη, Ντράγκοβιτς. Πρώτος είναι ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης με 12 τίτλους και ακολουθεί ο Στέφανος Πολύζος με 11.