Η εξίσωση της απαιτούμενης κεφαλαιακής επάρκειας των εισηγμένων εταιρειών ακινήτων στην Ευρώπη με εκείνη των επενδυτών που τοποθετούνται άμεσα σε ακίνητα, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών Ακινήτων (EPRA). Για το νέο επικεφαλής της EPRA κ. Dominique Moerenhout ο στόχος αυτός «θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στο διπλασιασμό της κεφαλαιοποίησης του κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Σύμφωνα με τον ίδιο: «οι συνθήκες σήμερα στις Βρυξέλλες είναι κατάλληλες ώστε να ανατραπούν οι απαιτήσεις της Solvency II, που εξισώνει τον επενδυτικό κίνδυνο των REITs με εκείνο των κοινών μετοχών».

O Διευθύνων της EPRA θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο ετήσιο διεθνές συνέδριο της αγοράς ακινήτων που διοργανώνει αδιάλειπτα τα τελευταία 13 χρόνια το περιοδικό RED στην Αθήνα ενδυναμώνοντας τη σχέση της διεθνούς με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, τα διεθνή θεσμικά όργανα και Οργανισμούς (EPRA, EBRD, EIB, CRE, ΕΚΤ, ΤτΕ κλπ.)

To 13ο RED Business Forum πραγματοποιείται στις 14 και 15 Μαΐου στο Ξενοδοχείο Χίλτον με κεντρικό θέμα την «Ανάφλεξη της Ανάπτυξης». Η εκδήλωση αποτελείται από δύο μέρη:

Το «REDInvest WORKSHOP» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018. Συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας θεσμικοί επενδυτές από Ελλάδα και εξωτερικό, επιχειρηματίες από τους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων, εκπρόσωποι Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων και πρόσωπα από την κεντρική διοίκηση σε κομβικές θέσεις.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η τομεάρχις Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης για Ελλάδα και Κύπρο κυρία Sabina Dziurman, θα αναφερθεί στις αναγκαίες ενέργειες για τη δημιουργία μιας βιώσιμης αναπτυξιακής πορείας στην μετα-μνημονιακή εποχή.

Δύο παράμετροι

Η συνάντηση των 60+ στελεχών που καλούνται να λάβουν αποφάσεις για το πλέον δυσεπίλυτο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας –τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια- θα εξετάσει δύο παραμέτρους. Την τιμολόγηση των εξασφαλίσεων και την στρατηγική πώλησης των χαρτοφυλακίων μετά και την ολοκλήρωση του απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου.
Το RED Business Forum, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαΐου όπου σε θεματικές ενότητες, debates και παρουσιάσεις αναλύσεων καταγράφονται τα σημαντικότερα θέματα που επηρεάζουν την αγορά real estate, και σηματοδοτούν τις μελλοντικές εξελίξεις.

Ορίζοντας για μια ακόμη φορά την ατζέντα, το 2018, η συζήτηση θα εστιάσει σε θέματα που αφορούν στη συμβολή της τεχνολογίας στα νέα παραγωγικά μοντέλα και τις επακόλουθες συνέπειες στα κτήρια και τις διαδικασίες ανάπτυξης τους.

Η κεντρική θεματολογία του περιλαμβάνει:

· ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. Ο ορίζοντας ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς.

· NPLs- Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και η δημιουργία μιας ενεργούς δευτερογενούς αγοράς.

· ΑΞΙΕΣ: Αποτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων και προσδοκίες υψηλών αποδόσεων.

· ΚΑΤΟΙΚΙΑ. Στην εποχή της AirΒnΒ.

· ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. Πως η σύγχρονη τεχνολογία διαμορφώνει τις τιμές των ακινήτων.

· ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ Ποιος πραγματικά είναι ο «πελάτης / χρήστης».

· LOGISTICS. Οι ευκαιρίες τελείωσαν ή μόλις τώρα αρχίζουν

· ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Ποιές δυνάμεις αλλάζουν τον τρόπο προσέγγισης της ιδιοκτησίας

Το RED Business Forum έχει πλέον καθιερωθεί ως υπερδεκαετής θεσμός στο επενδυτικό ημερολόγιο της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς ακίνητης Περιουσίας. Στο διάστημα αυτό καταφέραμε να προσελκύσουμε την αφρόκρεμα των στελεχών της αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία προσέρχονται για να συζητήσουν –σε πρώτο πλάνο αλλά και στα περιθώρια του Συνεδρίου- τις σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο.

Κεντρικοί ομιλητές
Στους κεντρικούς ομιλητές προηγούμενων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι: Dr. D. K. Patton, Deputy Mayor of New York, Bill Kistler President ULI, Jörn Stobbe, Managing Director Asset and Wealth Management Deutsche Bank, Nick Jacobson, Managing Director Citibank, Gary Bond CEO McArthurGlen, Phil Bacon Managing Director HVS EMEA & Asia, Nico Veldhuis Managing Director Μulti Development, Carolijn ter Haar Executive Director Morgan Stanley Alternative Investments, Sarah Lee, ICSC Representative in Brussels, Jean Luk Seidenberg Executive Director at the McQuarie fund, Luciano Capaldo chairman RICS Europe, Hugh F. Kelly, Real estate Economist, Head of NYU Real Estate International President of CRE and Noah Shlaes Real Εstate Technologist, Head of KFGE Chicago, Cristian De Portzamparc and atelier AREP, Grand Paris leading Urban designers and architects, Jerry Percy Managing director at gLeeds, Raouf Ghali President Hill International, Carlo Ratti Founder of Senseable City Lab at MIT, Nicholas Jennett Head of the EIB Investment Team for Greece, Güniz Çelen, MAI, FRICS,CRE Chair EU Chapter Vlaho Kojakovic,. Director EBRD Property & Tourism