Η Ευρωπαϊκή Ενωση χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητικές» τις αναφορές για τα ιρανικά πλήγματα, προερχόμενα από το έδαφος της Συρίας, εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού, τονίζοντας ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα ν’ αμύνεται.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες της Φεντερίκα Μογκερίνι, της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, καλούνται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση» και «ν’ αποφύγουν κάθε κλιμάκωση».
«Οι πληροφορίες για τις ιρανικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού (…) στις οποίες το Ισραήλ απάντησε με πλήγματα εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία είναι πολύ ανησυχητικές» ανέφερε εκπρόσωπος της Μογκερίνι.
«Οπως έχει πει κατ’ επανάληψη η ΕΕ, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στην περιοχή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ν’ αποφύγουν κάθε κλιμάκωση που θα μπορούσε να υπονομεύσει ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα», προστίθεται στη σύντομη ανακοίνωση.
- Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 97-62: Την διέλυσε με διαφορά 35 πόντων, όμως η Ζαλγκίρις δεν του έκανε το «χατίρι»
- «Τα πολλαπλά πρόσωπα της αντίστασης»: Στο Int. το Σάββατο 18 Απριλίου με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο
- Το «σκουλήκι της καρδιάς»: Νέα μελέτη αποκαλύπτει την αρχαία προέλευση της νόσου στους σκύλους






