Νέα τροπή παίρνει η αντιπαράθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο δικηγόρος της Μάικλ Αβενάτι αποκαλύπτει ότι ο δικηγόρος του αμερικανού προέδρου Μάικλ Κόεν πήρε, μετά τις εκλογές του 2016, περίπου 500.00 δολάρια από ρώσο ολιγάρχη που συνδέεται με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. To CNN μεταδίδει ότι τον ρώσο ολιγάρχη ανέκρινε η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο δικηγόρος της Ντάνιελς ανάρτησε στο Twitter το εξής μήνυμα: «Υστερα από σημαντική έρευνα, ανακαλύψαμε ότι ο δικηγόρος του Τραμπ, κ. Κόεν, έλαβε περίπου 500.000 δολάρια μετά τις αμερικάνικες εκλογές από εταιρεία που ελέγχει ρώσος ολιγάρχης με στενούς δεσμούς με τον κ. Πούτιν. Αυτά τα χρήματα ίσως αποζημιώνουν την πληρωμή των 130.000 δολαρίων».

Ο δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, είχε δηλώσει ότι πλήρωσε την πορνοστάρ με 130.000 δολάρια προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της στη φερόμενη υπόθεση σεξουαλικής συνεύρεσής της με τον αμερικανό πρόεδρο.

Μάλιστα, ο Αβενάτι αποκαλύπτει και το όνομα του ρώσου ολιγάρχη, ΒίκτωρΒέξελμπεργκ. Το πρακτορείο Reuters που μετέδωσε την είδηση αναφέρει ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει και με τους δυο δικηγόρους αλλά δεν κατέστη δυνατόν.

Σημειώνει επίσης ότι δεν γνωρίζει πώς έμαθε ο Αβενάτι για τη φερόμενη, από τον ίδιο, πληρωμή του Κόεν από τον ρώσο ολιγάρχη.

Το CNN,επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα,μεταδίδει ότι η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές του 2016, ανέκρινε τον ρώσο ολιγάρχη Βίκτωρ Βέξελμπεργκ για την πληρωμή, από θυγατρική εταιρεία του στις ΗΠΑ, στον Κόεν εκατοντάδων ή και χιλιάδων δολαρίων.

Οκτώ φορές μετέφεραν χρήματα

Ο δισεκατομμυριούχος Βέξελμπεργκ είναι πρόεδρος του επενδυτικού ομίλου Renova Group και ηπληρωμή στον Κόεν φέρεται να έγινε μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του 2017.

Κατά τον Αβενάτι, ο Βέξελμπεργκ κι ο εξάδελφός του Αντριου Ιντράτερ, μετέφεραν οκτώ φορές χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του Κόεν μεταξύ του Ιανουαρίου και του Αυγούστου του 2017, μέσω εταιρίας με επωνυμία Columbus Nova, με το σύνολο του ποσού που έλαβε ο δικηγόρος να ανέρχεται σε μισό εκατομμύριο δολάρια.

Η Columbus Nova είναι επενδυτική εταιρεία στις ΗΠΑ, θυγατρική του Renova Group, που ελέγχει ο Βέξελμπεργκ.

Τον περασμένο μήνα, επιβλήθηκαν τόσο στον Βέξελμπεργκ όσο και στη Renova κυρώσεις διότι φέρονται να προσπάθησαν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές του 2016 και να επιδόθηκαν επίσης και σε άλλες φερόμενες «κακόβουλες δραστηριότητες».

Δεν ήταν διαθέσιμοι ο Βέξελμπεργκ ούτε ο Ιντράτερ για σχόλια.

Πληρωμές από Novartis καιAT&T

Ο Αβενάτι διατείνεται επίσης ότι ανακάλυψε τέσσερις πληρωμές, ύψους σχεδόν 100.000 δολαρίων έκαστη, από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis στην Essential Consultants, την εταιρεία που σύστησε ο Κόεν ως βιτρίνα για την πληρωμή στη Ντάνιελς.

Η Νοβάρτις δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο.

Η AT&T επιβεβαίωσε ότι προέβη σε άλλη σειρά πληρωμών στον Κόεν, που αποκάλυψε ο Αβενάτι, ο οποίος ανέφερε πως ο αμερικανικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών μετέφερε τέσσερις φορές χρήματα, κάθε φορά 50.000 δολάρια, στην Essential Consultants.

Η AT&T εξήγησε πως οι πληρωμές έγιναν στις αρχές του 2017 στο πλαίσιο προσπαθειών της εταιρείας να διαμορφώσει εικόνα για τη λειτουργία «της νέας κυβέρνησης», ωστόσο η εταιρεία του Κόεν «δεν έκανε νομική δουλειά η lobbying για εμάς» και η σύμβαση των δύο μερών «τερματίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017».