Θύμα έκπληξης έπεσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Όπεν της Μαδρίτης. Ο 31χρονος Σέρβος, ο οποίος στο παρελθόν ήταν Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ πλέον βρίσκεται στο Νο 12, ηττήθηκε από τον Κάιλ Έντμουντ στο πλαίσιο του β΄ γύρου της διοργάνωσης και «αποχαιρέτησε» το τουρνουά.

Ο 23χρονος Βρετανός, ο οποίος είναι Νο 22 στον κόσμο, επιβλήθηκε του «Νόλε» με 6-3, 2-6, 6-3 και πανηγύρισε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του, παίρνοντας παράλληλα το «εισιτήριο» για τους «16» του τουρνουά. Εκεί ο Έντμουντ θα αντιμετωπίσει τον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν, ο οποίος είναι Νο 10 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο 8 στο κυρίως ταμπλό.

Νίκησε η Χάλεπ, αποκλείστηκε η Βοζνιάκι

Εύκολη αποδείχθηκε για την Σιμόνα Χάλεπ η αναμέτρηση με την Κριστίνα Πλίσκοβα, στον 3ο γύρο του όπεν της Μαδρίτης. Η Ρουμάνα κορυφαία τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε με 6-1, 6-4 την 26χρονη από την Τσεχία, Νο 94 στον κόσμο.

Αντίθετα, θύμα έκπληξης έπεσε η Καρολίνε Βοζνιάκι, Νο 2 στον κόσμο. Η 27χρονη τενίστρια από τη Δανία ηττήθηκε με 6-2, 6-2 από την εκπληκτική στα χωμάτινα γήπεδα Ολλανδή Κίκι Μπέρτενς, Νο 20 στον κόσμο, η οποία στην πρεμιέρα είχε αποκλείσει την Μαρία Σάκκαρη.