Τελικός Νο 3 στο βόλεϊ, απόψε στο κλειστό του Ρέντη (19.00), με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στο τάραφλεξ για τη νίκη που θα του δώσει τον 28ο τίτλο πρωταθλητή και τον ΠΑΟΚ να θέλει να επιστρέψει τη σειρά των αγώνων στην Πυλαία.

Οι Ερυθρόλευκοι (προηγούνται 2-0) έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν τον τίτλο αήττητοι, κάτι που είχε πετύχει και ο Ηρακλής το 1999. Στην περίπτωση αυτή, ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει ακόμα ένα ρεκόρ. Αυτό που έχει ο Ηρακλής με 32 αγώνες χωρίς ήττα από τη σεζόν 2005-06 (31) και μία αγωνιστική από την περίοδο 2006-07.

Θυμίζουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να σπάσουν και την κυριαρχία του ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια και να επιστρέψουν στην κορυφή (τελευταίος τίτλος το 2014).

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Χριστοφιδέλης, θέλει να κατακτήσει τον δέκατο τίτλο του και έδωσε το σύνθημα: «Θέλουμε υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι και να μπούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στην τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα έρθει να μας πιέσει, είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και θα αντιμετωπίσουμε τον τρίτο τελικό σαν να μην προηγούμαστε με 2-0 στις νίκες», είπε.

Αλλά και ο ΠΑΟΚ θα μπει στο παιχνίδι για να πετύχει την ανατροπή: «Σε καμία περίπτωση δεν τα παρατάμε. Τακτικά, πλέον, γνωρίζουμε καλά τον αντίπαλο και τι πρέπει να διορθώσουμε στο δικό μας παιχνίδι. Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, γι’ αυτό θα δώσουμε το 100% στο γήπεδο για να ξαναφέρουμε, αρχικά, τη σειρά στην έδρα μας. Θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε τη σειρά των τελικών».

Γιώργος Χούπης