Μαύρο πέπλο σκεπάζει το μέλλον του Αντρες Ινιέστα καθώς οι πληροφορίες για την ομάδα όπου θα συνεχίσει την καριέρα του διίστανται.

Οι εφημερίδες «Ελ Παΐς» και «Ελ Περιόντικο» εκφράζουν τη βεβαιότητα πως ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει την καριέρα του στην ιαπωνική Βίσελ Κόμπε. Πρόκειται για την ομάδα που συνδέεται με τον Χιρόσι Μικιτάνι, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Rakuten, χορηγού της Μπαρτσελόνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Ινιέστα θα έχει τριετή διάρκεια και θα του αποφέρει ετησίως 25 εκατ. ευρώ, όσα του πρόσφεραν και οι Κινέζοι.

Η συμφωνία θα προβλέπει ειδική παράγραφο για τα κρασιά που παράγουν τα κτήματα του Ινιέστα, αλλά και τον βασικό ρόλο που θα έχει ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα στη δημιουργία ακαδημίας στα πρότυπα της Μασία.

Εκπρόσωπος της Βίσελ Κόμπε εξέφρασε την έκπληξή του στο ισπανικό πρακτορείο EFE για τη φημολογούμενη συμφωνία, διαψεύδοντας ταυτόχρονα πως υπάρχουν απευθείας διαπραγματεύσεις.

Οι εκπρόσωποι της Βίσελ Κόμπε πληροφορήθηκαν για τη συμφωνία από τον ιαπωνικό Τύπο, αλλά δεν απέκλεισαν και την περίπτωση ο σύλλογος να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον παίκτη, μέσω του Μικιτάνι.

Την υπόθεση περιπλέκει η εμπλοκή των Αυστραλών, που μέσω της ομοσπονδίας τους ήρθαν σε επαφή με τον μάνατζερ του παίκτη για να πληροφορηθούν αν θέλει ο Ινιέστα να συνεχίσει την καριέρα του στο δικό τους πρωτάθλημα.

Τέσσερις ομάδες, οι Σίδνεϊ, Μέλμπουρν Βίκτορι, Νιούκαστλ Τζετς και Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς αναζητούν στην αγορά μεγάλα ονόματα για να τα φέρουν στο αυστραλιανό πρωτάθλημα και πιθανόν να καταθέσουν δελεαστικές προτάσεις και στον Ινιέστα.