Ο Μάνουελ Νόιερ επανήλθε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων της Μπάγερν Μονάχου, μετά από σχεδόν οκτώ μήνες, αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα είναι 100% έτοιμος για τα παιχνίδια της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο βασικός τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου και της «μάνσαφτ» είχε ξεκινήσει από τις αρχές του περασμένου μήνα να γυμνάζεται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ωστόσο η πορεία της αποθεραπείας δεν έχει τελειώσει:

«Πηγαίνω καλά, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως θα είμαι απόλυτα έτοιμος στο Μουντιάλ. θεωρώ πως δεν είναι εφικτό να βοηθήσω την ομάδα, αν πρώτα δεν είμαι 100% έτοιμος. Αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε 32χρονος γκολκίπερ, ο οποίος τραυματίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι τον Απρίλιο, στην αναμέτρηση του Champions League με τη Ρεάλ.

Επανήλθε λίγο μετά το ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν και αγωνίστηκε σε τέσσερα ματς (τρία στο πρωτάθλημα κι ένα στην Ευρώπη), αλλά τον Σεπτέμβριο υπέστη σε προπόνηση δεύτερο κάταγμα στο ίδιο πόδι και χειρουργήθηκε, με συνέπεια να βρίσκεται ήδη σχεδόν οκτώ μήνες εκτός δράσης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιοακίμ Λεβ, θα ανακοινώσει την αποστολή για το Μουντιάλ την προσεχή Τρίτη.

Να σημειώσουμε ότι ο Μάνουελ Νόιερ, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στα τελευταία δύο παιχνίδια της Μπάγερν Μονάχου στην τρέχουσα σεζόν.«Ο Μάνουελ δεν θα παίξει εναντίον της Στουτγκάρδης (για την 34η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα) ούτε στον τελικό του γερμανικού κυπέλλου στις 19 Μαΐου» είπε ο Γιουπ Χάινκες στο περιοδικό Kicker.