Την Παρασκευή 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος το «6ο Athens Street Pole Vault» με την συμμετοχή των δύο κορυφαίων Ελληνίδων στο αγώνισμα του επι κοντώ, της Κατερίνας Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου. Ομως, για πρώτη φορά δεν θα γίνει το αγώνισμα των ανδρών.

Η παρουσία της Στεφανίδη αναμένεται να τραβήξει την προσοχή μικρών και μεγάλων, αφού δεν αγωνίζεται συχνά στην Ελλάδα, καθώς ζει μόνιμα στις ΗΠΑ. Παράλληλα η συμμετοχή των δύο αθλητριών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σπουδαίες επιδόσεις, με δεδομένο ότι και οι δύο διαθέτουν τη δυναμική να φτάσουν ψηλά.

Το «Athens Street Pole Vault» δίνει την μοναδική ευκαιρία στους φίλους του στίβου και όχι μόνο, να ζήσουν την αγωνιστική δράση έξω από το στάδιο, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, την επιβλητική πλατεία Συντάγματος. Η διοργάνωση ανήκει στην κατηγορία Special premium της EAA και, εκτός των Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, θα συμμετάσχουν κορυφαίες Ελληνίδες και ξένες άλτριες του αγωνίσματος.

Το Athens Street Pole Vault ξεκίνησε το 2013 στο Ζάππειο, φιλοξενήθηκε μία χρονιά στη Μαρίνα Φλοίσβου και από το 2015 γίνεται στην πλατεία Συντάγματος. Το αγώνισμα των γυναικών έγινε άλλη μία χρονιά, το 2016, εκεί όπου η Στεφανίδη ήταν νικήτρια με 4.65μ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ και τους Ολυμπιακούς του Ρίο.