Το μικρό, κομψό βιβλίο που οι προσκεκλημένοι κρατούσαν στα χέρια τους ήταν «ζωγραφισμένο» στο βαθύ μπλε της νύχτας και το ασημί των αστεριών. Οι κολόνες του Παρθενώνα και τα εμβληματικότερα αξιοθέατα του Πεκίνου, πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί, τραβούσαν αμέσως την προσοχή. Μια νύχτα στο Πεκίνο, γεμάτη με μουσικές, χρώματα, νέους ανθρώπους ντυμένους με παραδοσιακές, βαριές ολοκέντητες φορεσιές. Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων ετοίμαζε με προσοχή εδώ και αρκετές ημέρες ένα ταξίδι στον πολιτισμό και την μαγεία στο θέατρο Παλλάς. Το συγκεκριμένο γεγονός τελούσε υπό την αιγίδα της Λαϊκής Κυβέρνησης του Δήμου Πεκίνου και της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας. «Night of Beiging» λοιπόν με τα αγόρια και τα κορίτσια να υποδέχονται στον δεύτερο όροφο του Παλλάς τούς προσκεκλημένους. Ο πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα Τζάου Σιαολί βρισκόταν επί της υποδοχής. Ο κ. Τζάου έδειξε μάλιστα τεράστιο ενθουσιασμό όταν ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης έκανε την εμφάνισή του, με κομψότατο μαύρο κοστούμι και χειροποίητα loafers. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια κινέζων συνθετών αλλά και αποσπάσματα από δημοφιλείς όπερες. Μην ξεχνάμε ότι το «Γιασεμί» το πιο δημοφιλές λαϊκό τραγούδι της Κίνας, αποτέλεσε το μουσικό στοιχείο με το οποίο δημιουργήθηκε η περίφημη όπερα «Turandot» του Giacomo Puccini. Η ελληνική παιδική χορωδία και οι κινέζοι καλλιτέχνες της Οπερας του Πεκίνου μαζί με την εξαιρετική ορχήστρα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το «Γιασεμί». Οι Κινέζοι επιθυμούσαν να ευχηθούν έτσι μακροζωία και ευτυχία στους φίλους Ελληνες. Η Λαϊκή Ορχήστρα μέσα από τον Δρόμο του Μεταξιού μάς παρουσίασε εικόνες και τη μεγαλοπρέπεια μιας μακρινής, χρυσής εποχής. Η οργάνωση ανήκει στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πεκίνου και το Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Λαϊκής Κυβέρνησης του Δήμου Πεκίνου. Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη της Cosco Shipping (Greece) και του Στέλιου Κωνσταντινίδη.

Το τσάι του Κάρολουστο σπίτι της Γιάννας

Οι εξαιρετικές Beiging Peking Opera Theatre και China Broadcasting Chinese Orchestra με «φόντο» το «Παλλάς». Τραγούδια με «άγγιγμα» από γιασεμί, μετάξι και φρούτα. Λίγο πιο μακριά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν ήδη σε ετοιμότητα. Η άφιξη του πρίγκιπα Κάρολου και της συζύγου του δούκισσας της Κορνουάλης είχε χτυπήσει συναγερμό στα Σώματα Ασφαλείας αρκετές ώρες πριν. Πληροφορούμαι ότι έχουν δημιουργηθεί παρεξηγήσεις με αρκετούς οι οποίοι δεν έλαβαν πρόσκληση για τη μεγάλη δεξίωση της Πέμπτης 10 Μαΐου στη βρετανική πρεσβεία. Οι πλέον τυχεροί όμως, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Κάρολο και την Καμίλα, είναι αυτοί που θα δώσουν το «παρών» στο ιδιωτικό γεύμα το οποίο θα παρατεθεί στο Yachting Club του Πειραιά αποκλειστικά και μόνο για 30 προσωπικότητες.

Χθες το μεσημέρι, λίγο μετά το τέλος της συνάντησής τους με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κάρολος και η Καμίλα κατευθύνθηκαν στη Φιλοθέη και στην κατοικία του ζεύγους Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου. Τον περασμένο Αύγουστο το πριγκιπικό ζεύγος είχε φιλοξενηθεί στην πολυτελή θαλαμηγό «Okto» του Θόδωρου και της Γιάννας.

Η Μπλάνσετ και η συνάντηση της Τζέιν Φόντα με την Ελένη

Οι γυναίκες, οι ωραίες γυναίκες είναι αυτές οι οποίες έκλεψαν και πάλι την παράσταση στην έναρξη του 71ου Φεστιβάλ των Καννών. Ενα Φεστιβάλ, ίσως περισσότερο «πολιτικοποιημένο» από ποτέ. Ενα γεγονός με σημαντικά κοινωνικά μηνύματα. Με την «πικάντικη» γαλλιδούλα star Λεά Σεϊντού να αναφέρεται στη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν. Κάποιες άλλες επίσης νεαρές ηθοποιοί, όπως η Κρίστεν Στιούαρτ, αποτελούσαν την καλύτερη διαφήμιση για τον οίκο Chanel, ενώ η sexy κόρη του αρχηγού των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ, Τζόρτζια-Μέι, τράβηξε πάνω της όλα τα flash. Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, γοητευτική Κέιτ Μπλάνσετ, ήταν αυτή μάλιστα η οποία συνόδευσε το Armani Priveé φόρεμά της με τα πολυσυζητημένα σε σχήμα ορχιδέας σκουλαρίκια, του οίκου Chopard. Η αειθαλής star Τζέιν Φόντα, πρέσβειρα της L’ Oreal στις ΗΠΑ, θα παραχωρήσει, όπως μαθαίνω, συνέντευξη στην Ελένη Μενεγάκη, «πρόσωπο» του διεθνούς οίκου καλλυντικών στην Ελλάδα.