Ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς; Κι όμως, μπορεί να είναι γυναίκα!

Η 41χρονη Μπέκι Χάμον θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα head coach στο ΝΒΑ και αναμένεται να περάσει από συνέντευξη στην ομάδα του Μιλγουόκι. Αυτό είχε συμβεί και πέρυσι, αλλά για τη θέση του γενικού διευθυντή, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ανάλογη εμπειρία.

Η Χάμον πέρασε τέσσερα χρόνια στους Σαν Αντόνιο Σπερς ως μέλος του τιμ του Γκρεγκ Πόποβιτς. Οταν προσελήφθη το 2014 έγινε η πρώτη γυναίκα βοηθός προπονητή στα τέσσερα μεγάλα επαγγελματικά αθλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η Μπέκι έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Είναι φυσικό να θέλει να κάνει κάτι παραπάνω. Τα έχει όλα για να τα καταφέρει» είναι η άποψη του Πόποβιτς, ο οποίος της είχε δώσει την ευθύνη για την ομάδα των Σπερς στο Σάμερ Λιγκ του Λας Βέγκας το 2015 και το 2016.

Η Χάμον αγωνίστηκε 16 χρόνια στο WNBA με τη φανέλα των Λίμπερτι της Νέας Υόρκης και των Σταρς του Σαν Αντόνιο, ενώ στη συνέχεια πέρασε έναν χρόνο στην Ισπανία και τρεις στη Ρωσία. Μάλιστα πήρε τη ρωσική υπηκοότητα και αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα.

Πώς όμως αντιμετωπίζουν οι παίκτες το ενδεχόμενο να κοουτσάρει γυναίκα ομάδα του ΝΒΑ; «Το μπάσκετ δεν είναι για άνδρες ή γυναίκες. Αν ξέρεις το παιχνίδι, φυσικά και μπορείς να το κάνεις. Εφόσον γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» σχολίασε ο ΛεΜπρον Τζέιμς.

Να σημειώσουμε ότι οι Μιλγουόκι Μπακς απέλυσαν τον Τζέισον Κιντ τον περασμένο Ιανουάριο και στη θέση του ανέλαβε έως το τέλος της σεζόν ο Τζο Πράντι.