Η Εταιρεία Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου και ο Ομιλος «Αριστόβουλος Μάνεσης» αύριο 9 Μαΐου, οργανώνει δημόσια συζήτηση με το επίκαιρο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία. Η δημόσια συζήτηση θα έχει θέμα «Το μάθημα των Θρησκευτικών υπό το φως της πρόσφατης απόφασης 660/2018 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας» και θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 18.30 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με εισηγήσεις επί του θέματος από τους Θεόδωρο Παπαγεωργίου, ειδικό νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας της Ελλάδος και Γιώργο Σωτηρέλη, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρο ΟΑΜ.

Παρεμβάσεις θα γίνουν από τους Κωνσταντίνο Μενουδάκο, πρόεδρο Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ., Γεώργιο Σταυρόπουλο, πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ., Εμμανουήλ Περσελή, καθηγητή Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταύρο Γιαγκάζογλου, επίκουρο καθηγητή Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον συντονισμό της συζήτησης θα κάνει ο ομότιμος καθηγητής Ι.Μ. Κονιδάρης, πρόεδρος της Εταιρείας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.