Αν περίσσευε ίχνος χιούμορ από τους τειχομαχούντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα φρόντιζαν να έχουν το καλύτερο περίπτερο στην προσεχή έκθεση Funeral Expo. Προτάσεις για εξοπλισμό γραφείου τελετών, σεντόνια για το εσωτερικό των φερέτρων, νεκροφόρες, κατασκευές μνημείων και προτομών, είδη μνημοσύνου, αναθηματικού φωτισμού, προϊόντα και υπηρεσίες ταρίχευσης, τεφροδόχοι.

Το χιούμορ αποτελεί δείκτη ευφυΐας και κάθε απαίτηση για τη χρήση του κρίνεται υπερβολική. Είναι όμως και ένα σωσίβιο στις μεγάλες πνευματικές τρικυμίες.

Ο τραγέλαφος της τελευταίας αγωνιστικής, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να τραγουδούν στην Τούμπα «να τοι, να τοι οι πρωταθλητές» και την ίδια στιγμή στη Νέα Φιλαδέλφεια 40.000 άνθρωποι να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ, ήταν το ιδανικό φινάλε μιας ποδοσφαιρικής φαρσοκωμωδίας.

Οπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, το καλύτερο νούμερο κρατήθηκε για το τέλος, με ερμηνευτή τον Τζάλμα Κάμπος.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ εξέφρασε την ελπίδα μέσω των social media την επόμενη σεζόν να κατακτήσει το πρωτάθλημα αυτός που θα πάρει τους περισσότερους βαθμούς.

Η δήλωση θα ήταν κενό γράμμα αν δεν προερχόταν από έναν ποδοσφαιριστή που κατάγεται από την Ανγκόλα.

Πρόκειται για την αφρικανική χώρα που συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο διεφθαρμένων του κόσμου. Στον Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά που δημοσίευσε το 2016 η Διεθνής Διαφάνεια, η πατρίδα του Τζάλμα Κάμπος κατετάγη στην 164η θέση μεταξύ 176 χωρών.

Ο εκπρόσωπος λοιπόν αυτής της χώρας, που οι ποδοσφαιρικοί της ηγήτορες θεωρούν τη διαφθορά σύνηθες φαινόμενο στο άθλημα, ειρωνεύεται την αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο ηθικός αυτουργός αυτής της κατά συνθήκη κριτικής δεν είναι άλλος από τον σύλλογό του, τον ΠΑΟΚ.

Με βασικό επιχείρημα «τα πρωταθλήματα κερδίζονται στα γήπεδα» προσπαθεί να αποδομήσει τις δικαστικές αποφάσεις που στηρίχθηκαν σε κανόνες που έφεραν την υπογραφή του.

Η αλήθεια του ΠΑΟΚ κρύβεται στις άδειες κερκίδες της Τούμπας, όταν όλα εξελίχθηκαν δίχως παρατράγουδα. Οι εκπρόσωποι του ιστορικού συλλόγου επιμένουν ωστόσο στη φιντεϊστική θεωρία τους πολτοποιώντας την πραγματικότητα.