Ο Γιαννακόπουλος δεν είχε σκοπό να βγάλει τίποτα προς τα έξω σχετικά με τις συναντήσεις του με τον Αλαφούζο την Τετάρτη και την Παρασκευή. Αλλά από τη στιγμή που το βράδυ του Σαββάτου υπήρξε δημοσίευμα που το αποκάλυπτε, δεν μπορούσε να το αρνηθεί. Ωστόσο, σε πολύ στενούς του συνεργάτες έλεγε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σωθεί ο Παναθηναϊκός και όχι η προσωπική του προβολή. Γι’ αυτό και κράτησε κρυφές τις συναντήσεις, στις οποίες προχώρησε σε επίσημη πρόταση προς τον Αλαφούζο για να προλάβει τον Παϊρότζ, αλλά ο Αλαφούζος έκανε πίσω.

Ο Κάναντι αποφασίζει

Η επόμενη σεζόν είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Ατρόμητο και ο Νταμίρ Κάναντι έδωσε το σύνθημα για ακόμα καλύτερες μέρες. Από το Περιστέρι μου είπαν πως ό, τι θέλει ο Αυστριακός θα το έχει. Λογικό. Ο Σπανός δεν θέλει να χαλάσει χατίρι στον 48χρονο τεχνικό. Η αρχή με την αυστριακή αγορά έχει γίνει. Θα συνεχιστεί και μάλιστα ο Κάναντι φαίνεται να έχει ήδη κάνει τις πρώτες προτάσεις. Σύντομα θα κάνει και ταξίδι στην πατρίδα του ώστε να μιλήσει με τον πρώτο μεταγραφικό στόχο του Ατρομήτου. Ενα πράγμα μου λένε όσοι γνωρίζουν καλά τον Σπανό: έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κάναντι.

Λαϊκή απαίτηση

Οταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης βγήκε στο μπαλκόνι της οδού Φωκών με το τρόπαιο στα χέρια, οι δρόμοι της πόλης δονήθηκαν από το σύνθημα «δεν θα φύγεις από εδώ ποτέ, Λάζαρέ». Με τον κόσμο της Ενωσης να στέλνει έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη διοίκηση όσον αφορά στο θέμα του Χριστοδουλόπουλου.

Σούπερ σουτέρ!

Ευτυχώς οι παίκτες του Ολυμπιακού (ιδιαίτερα οι ξένοι) είχαν αποχωρήσει από το παρκέ του ΣΕΦ μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όταν μπήκε ο ένας εκ των προέδρων Παναγιώτης Αγγελόπουλος για τα καθιερωμένα του σουτάκια. Το εξαιρετικό ποσοστό του στα τρίποντα ενδεχομένως θα προβλημάτιζε τους Αμερικανούς στην ομάδα του που θα σκέφτονταν αν θα έπρεπε να κάνουν λίγο πιο έντονη προπόνηση. Λέτε να ήταν τυχεροί που δεν είδε τις προσπάθειες του προέδρου ο κόουτς Σφαιρόπουλος;

Ο Γερμανός…

Μια ψυχή που εδρεύει στη Ριζούπολη και γνωρίζει καλά πράγματα και καταστάσεις στον Απόλλωνα επιμένει πως ο νέος προπονητής της Ελαφράς Ταξιαρχίας θα είναι Γερμανός. Μου είπε μάλιστα να προσθέσω πως ήρθε στην Ελλάδα και παρακολούθησε ακόμη και προπονήσεις. Παρέμεινε μέρες. Είδε κι έφυγε, αλλά είναι πιθανό να επιστρέψει. Ακόμα δεν έχει πάρει απόφαση, το σκέφτεται ο άνθρωπος. Τα λεφτά, όμως, είναι καλά. Πολύ καλά, θα έλεγα.

«Ταλιμπάν» Βράνιες

Ο Ογκνιέν Βράνιες είναι γνωστός για τον δυναμισμό και το πάθος που δείχνει στους αγωνιστικούς χώρους, ωστόσο το βράδυ του Σαββάτου στην πομπή του πούλμαν της ΑΕΚ έδειξε και μια άλλη πτυχή του. Ο βόσνιος στόπερ ήταν εκστασιασμένος με τον κόσμο και τους πανηγυρισμούς, τραγουδώντας στα… ελληνικά συνθήματα για την Ενωση και τον… ΠΑΟΚ! Δεν δίστασε μάλιστα να ανάψει και ένα καπνογόνο στην οροφή του πούλμαν, κάνοντας τους φιλάθλους της Ενωσης που ήταν από κάτω να παραληρούν και να τον αποθεώνουν.

Οι πρωτόγνωρες δύο δόσεις

Για πρώτη φορά από τη σεζόν 2006-07, που άλλαξε ταμπέλα το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα (με τη μετονομασία από Α’ Εθνική σε Σούπερ Λίγκα), η τελευταία αγωνιστική διεξήχθη σε δύο δόσεις.

Επί 11 συναπτά έτη διεξάγονταν όλα τα παιχνίδια ημέρα Κυριακή στις 19.00. Ωσπου φέτος προέκυψε το αίτημα της ΑΕΚ να αγωνιστεί Σάββατο (παρασύροντας άλλα τρία ζευγάρια), ώστε να μη συμπέσει ο τελευταίος αγώνας της με την προσπάθεια του κιτρινόμαυρου τμήματος μπάσκετ στο Φάιναλ Φορ του Champions League στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Δεν προβλέπεται το συγκεκριμένο να ξανασυμβεί, αν και για να υπάρξει αξιοπιστία χρειάζεται μπόλικη δουλειά και όχι απλώς να αρχίζουν όλα τα ματς την ίδια ώρα.

Οπως και να ‘χει, πάντως, δεν αποκλείεται στο τέλος να χρεώσουν στη FIBA μέχρι και… διασπαστικές τάσεις στο ποδόσφαιρο!