Ο Παναθηναϊκός οδεύει προς το κοντσόρτσιουμ Pan Asia κάτι που φέρνει εκτός… διεκδίκησης της ΠΑΕ το κονσόρτσιουμ Athens Alive, το οποίο ήταν το πρώτο που εξέφρασε ενδιαφέρον, έχοντας φυσικά μπροστάρη τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Οι τελευταίες εξελίξεις με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, πάντως, δεν πτοούν τους συνεργάτες του Γιαννακόπουλου, οι οποίοι συνεχίζουν τις κουβέντες με την κυβέρνηση, αφού έτσι κι αλλιώς σκοπεύουν να επενδύσουν στο ΟΑΚΑ. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Redstone, που είναι μέσα στη συγκεκριμένη κοινοπραξία, Μαρκ Αλεξάντερ, μίλησε στα «ΝΕΑ» μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τόνισε πως το Athens Alive συνεχίζει να συζητάει με την κυβέρνηση για να προχωρήσει την επένδυση, ενώ ανέφερε ότι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τον Παναθηναϊκό και για να χτίσουν το γήπεδο εκείνο που θα εξασφαλίσει το μέλλον του συλλόγου.

Αναλυτικά η δήλωση του Μαρκ Αλεξάντερ στα «ΝΕΑ»: «Το Athens Alive θα περιλαμβάνει χώρους αναψυχής, εταιρικές εγκαταστάσεις, πάρκα, καταστήματα και όλη την ανάπλαση, θέσεις εργασίας αλλά και τους φόρους που το ακολουθούν. Η κυβέρνηση βλέπει θετικά το πρότζεκτ όπως και οι έλληνες πολίτες. Εργαζόμαστε σκληρά με την κυβέρνηση ώστε να παραδώσουμε το εν λόγω όραμα για την Ελλάδα, την Αθήνα και τους αθλητικούς συλλόγους της. Θα πρέπει να δούμε το τι συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό. Ακόμη ενδιαφερόμαστε. Ενα πράγμα είναι σίγουρο. Το Athens Alive θα δημιουργήσει ένα εξαιρετικό «σπίτι» για την ομάδα και τους οπαδούς της, εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμα το μέλλον του κλαμπ. Αυτή είναι η αλήθεια».

Ξέσπασε «πόλεμος»

Νωρίτερα πάντως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε την ύστατη προσπάθεια να… προλάβει τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και να μπει εκείνος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πριν τελεσφορήσει το θέμα του Athens Alive με την κυβέρνηση. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, συναντήθηκε την περασμένη Τετάρτη με τον Γιάννη Αλαφούζου και του πρότεινε να πάρει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ μέχρι να δει τι θα γίνει με το Athens Alive και μάλιστα να βάλει αμέσως 4 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες της ΠΑΕ.

Ο Αλαφούζος την Τετάρτη φέρεται ότι δέχθηκε την προσφορά, την οποία… απέρριψε δύο μέρες αργότερα, λέγοντας πως θέλει να περιμένει να συζητήσει με τον Πιεμπονγκσάντ. Κάτι που από την πλευρά του Γιαννακόπουλου λένε ότι είναι η απόλυτη αλήθεια, ενώ η πλευρά του Αλαφούζου το διαψεύδει.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν μηνύματα το βράδυ του Σαββάτου, τα οποία έβγαλε στη… φόρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και στα οποία αποδεικνύεται πως πράγματι είχαν γίνει τα συγκεκριμένα ραντεβού, με τον Αλαφούζο να αναφέρει σε μήνυμά του προς τον Γιαννακόπουλο πως θα δει τη… δυσαρέσκειά του σε περίπτωση που συνεχίζει να λέει ψέματα.