Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών καθώς την ερχόμενη εβδομάδα ορίστηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος για την υπόθεση της Novartis.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και θα είναι σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Να υπενθυμίσουμε ότι με το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής ουσιαστικά επιστρέφει τη δικογραφία στην τακτική δικαιοσύνη. Επίσης, λίγες ημέρες αργότερα οι πολικοί αρχηγοί αναμένεται να βρεθούν και πάλι στην Ολομέλεια της Βουλής και να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με αιχμή την πρόταση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά για την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με επίκεντρο τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι με την συγκεκριμένη πρόταση της η Φ. Γεννηματά είχε ζητήσει «εκλογές εδώ και τώρα» προκειμένου να μην δεσμεύσει περαιτέρω την χώρα η συγκυβέρνηση με νέα μέτρα.