Υπάρχει «παράθυρο ευκαιρίας» για τους παραβάτες να γλιτώσουν το πρόστιμο αν σπεύσουν να ασφαλίσουν τη Δευτέρα τα οχήματά τους, καθώς Δευτέρα και Τρίτη τα στοιχεία της ΑΑΔΕ θα διασταυρωθούν με αυτά των ασφαλιστικών εταιριών.
Αυτά ανέφερε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι πέρυσι τον Ιούνιο τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονταν σε 1 εκατ. και τα ασφαλισμένα σε 5. 400.000. Σήμερα, με βάση τα πρόσφατα στοιχεία, τα ασφαλισμένα οχήματα είναι 6. 100.000. και τα ανασφάλιστα 385.000.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι τα λαθεμένα ειδοποιητήρια δεν θα ξεπερνούν τις 3-4 χιλιάδες, εξηγώντας τη διαδικασία για τη διόρθωση των λαθών. Τόνισε ακόμη ότι η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνεται πάντα χωρίς προειδοποίηση και ότι πρέπει να γίνεται αρκετές φορές το χρόνο, υπενθυμίζοντας, μεταξύ άλλων ότι δεν αρκεί ένα όχημα να είναι ακινητοποιημένο αλλά θα πρέπει να έχουν παραδοθεί και οι πινακίδες προκειμένου να μην υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης.