Αυτό που τόσο καιρό αρνούνταν, τελικά το παραδέχθηκε. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με μια σειρά από tweets, δήλωσε πως επέστρεψε στον δικηγόρο του Μάικλ Κοέν τα 130.000 δολάρια που εκείνος είχε πληρώσει στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξαγοραστεί η σιωπή της για τη σχέση τους. Η πληρωμή έγινε στο πλαίσιο συμφωνίας για τη σιωπή της, ώστε να μη διαρρεύσουν το 2016, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, λεπτομέρειες για την ερωτική συνεύρεση που είχαν Τραμπ και Ντάνιελς το 2006.

Ο Τραμπ, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους, μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, πως δεν ήξερε τίποτα για τις πληρωμές προς την Ντάνιελς από τον Κοέν ή από πού είχαν προέλθει εκείνα τα χρήματα, έγραψε στο Twitter πως το ποσό ήταν μέρος μιας «προσωπικής συμφωνίας», διευκρινίζοντας πως «δεν χρησιμοποιήθηκαν χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας» του. Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε μάλιστα και ορθογραφικό λάθος στη λέξη «ρόλος» –έγραψε roll αντί για role.

Τα σχόλια του Τραμπ στο Twitter έγιναν αφότου ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος τον περασμένο μήνα εντάχθηκε στη νομική ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ, είχε δηλώσει την Τετάρτη πως ο Τραμπ επέστρεψε στον Κοέν τα χρήματα που ο δικηγόρος είχε πληρώσει στην 39χρονη γυναίκα ως αντάλλαγμα για τη σιωπή της. Το ποσό «διοχετεύθηκε μέσω δικηγορικού γραφείου και ο πρόεδρος το αποπλήρωσε», σύμφωνα με τον Τζουλιάνι. «Δεν ήξερε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για αυτό, εξ όσων γνωρίζω, αλλά υπήρχε μια γενική διευθέτηση, με βάση την οποία ο Μάικλ Κοέν θα φρόντιζε πράγματα σαν αυτό» πρόσθεσε. Ο Τζουλιάνι υποστήριξε ότι η πληρωμή δεν αποτελούσε παραβίαση της νομοθεσίας για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών, διότι τα χρήματα δεν προέρχονταν από το ταμείο της εκστρατείας για την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία. Χθες έγινε γνωστό ότι το FBI τους τελευταίους μήνες παρακολουθεί το τηλέφωνο του Κοέν.

Η Ντάνιελς έχει καταθέσει δύο αγωγές εις βάρος του Τραμπ, μία προκειμένου να αποδεσμευθεί από τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει τον Οκτώβριο του 2016, δηλαδή λίγο καιρό πριν από τις προεδρικές εκλογές εκείνου του Νοεμβρίου, και μία άλλη για δυσφήμηση.

Οταν ρωτήθηκε για τα μηνύματα του προέδρου στο Twitter, ο δικηγόρος τής Ντάνιελς, Μάικλ Αβενάτι, δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο MSNBC πως ο Τραμπ είναι πλέον εκτεθειμένος σε άλλη μία ενδεχόμενη αγωγή για δυσφήμηση. «Η υπόθεσή μας μόλις έγινε πολύ καλύτερη» δήλωσε ο Αβενάτι. «Το θέμα δεν είναι το σεξ… Το θέμα είναι η συγκάλυψη».

Στα χθεσινά του μηνύματα ο Τραμπ έγραψε πως το συμβόλαιο του 2016 χρησιμοποιήθηκε για να σταματήσουν «ψευδείς και εκβιαστικές κατηγορίες, οι οποίες διατυπώνονταν (από την Ντάνιελς) σχετικά με μια υπόθεση» και πως το συμβόλαιο αυτό παραβιάστηκε. Η πρωταγωνίστρια των ταινιών πορνό είχε μιλήσει με λεπτομέρειες για τη σεξουαλική επαφή που είχε το 2006 με τον Τραμπ, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS News, η οποία προβλήθηκε τον Μάρτιο. Ο Αβενάτι θεωρεί πως η εμφάνισή της στην εκπομπή εκείνη δεν παραβίασε τη συμφωνία, επειδή ο Τραμπ δεν είχε υπογράψει το συμβόλαιο.

Πάντως ο Τζουλιάνι παραδέχθηκε και κάτι άλλο, επιβαρυντικό για τον πρόεδρο, πέρα από την πληρωμή στην Ντάνιελς. Δήλωσε ότι ο Τραμπ απέλυσε τον τότε διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ επειδή δεν του έκανε το χατίρι να δηλώσει δημοσίως πως ο Τραμπ δεν ήταν αντικείμενο έρευνας. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη εκδοχή που έχει δώσει ο Λευκός Οίκος, σε μια περίοδο μάλιστα που γίνονται έρευνες από τον ειδικό ανακριτή Κόμεϊ για τις σχέσεις συμβούλων του Τραμπ προεκλογικά με ρώσους αξιωματούχους.