Τα κορίτσια της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού θα απολαύσουν ένα από τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής τους. Το ιστορικό τρεμπλ για την ερυθρόλευκη ομάδα, που κυριαρχεί στο γυναικείο βόλεϊ τα τελευταία έξι χρόνια, αποτελεί ασφαλώς μοναδικό γεγονός το οποίο δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού φρόντισε να στελεχώσει την ομάδα με ικανότατες ξένες αθλήτριες, έχοντας στην πρώτη γραμμή τη γερμανίδα διαγώνιο Σάσκια Χίπε, ωστόσο ο κορμός της ομάδας ήταν το ελληνικό στοιχείο.

Μία από τις πρωταγωνίστριες της φετινής τεράστιας επιτυχίας είναι ασφαλώς και η λίμπερο της ομάδας Αρέτα Κονόμη. Μία κοπέλα που γεννήθηκε στα Τίρανα, αλλά έπαιξε βόλεϊ στην Ελλάδα και καταξιώθηκε στον Ολυμπιακό. Παίρνοντας την ελληνική υπηκοότητα προσέφερε τις υπηρεσίες της και στην εθνική ομάδα. Η Αρέτα Κονόμη είναι 29 ετών, όμως δεν θα τη δούμε και την επόμενη περίοδο στους αγωνιστικούς χώρους. Η βασική λίμπερο της ερυθρόλευκης ομάδας, πολυτιμότερη παίκτρια στην αγωνιστική περίοδο 2013-2014, έκρινε ότι είναι η ώρα να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

«Ενα ακόμα τρόπαιο, ωστόσο είναι η πιο σημαντική και ιδανική χρονιά από την ημέρα που υπέγραψα στον Ολυμπιακό. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν μπορούσα να φανταστώ την κατάκτηση του τρεμπλ. Είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και υπερήφανη για την ομάδα μου και το αφιερώνω στην οικογένειά μου και τον άνδρα μου» είπε η 29χρονη λίμπερο.

Ανω τελεία

Η Αρέτα Κονόμη έκανε τα πρώτα της βήματα στο βόλεϊ όταν εντάχθηκε σε ηλικία 11 ετών στον ΓΣ Πετρούπολης. Οι επίσημες συστάσεις της όμως στον χώρο έγιναν το 2007 όταν μεταγράφηκε στο Μαρκόπουλο. Στην ομάδα των Μεσογείων έμεινε πέντε χρόνια και έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της καριέρας της. Με το Μαρκόπουλο έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου το 2008, χωρίς όμως επιτυχία. Το ταλέντο της και οι ικανότητές της, πάντως, είχαν αναγνωριστεί απ’ όλους.

Στην οικογένεια του Ολυμπιακού εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2012. Ηταν η περίοδος που ετοιμαζόταν σιγά σιγά η ομάδα που θα κυριαρχούσε στο γυναικείο βόλεϊ τα επόμενα χρόνια. Το ίδιο καλοκαίρι είχε έρθει και η πασαδόρος Στέλλα Χριστοδούλου. Η διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου εφάρμοζε κατά γράμμα το πλάνο που είχε σχεδιάσει.

Στη δεύτερη χρονιά της στον Ολυμπιακό αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος, κάτι που εξέπληξε και την ίδια. Κι αυτό καθώς δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο να παίρνει το βραβείο αθλήτρια που αγωνίζεται ως λίμπερο.

Επειτα από έξι χρόνια με την ερυθρόλευκη φανέλα γεμάτα τίτλους, μεταξύ αυτών και το Τσάλεντζ Καπ, η 29χρονη λίμπερο βάζει άνω τελεία στο βόλεϊ για να θέσει ως προτεραιότητα στη ζωή της την οικογένειά της.

«Είναι η τελευταία μου σεζόν. Θα αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Εχω δεθεί πολύ με όλες τις κοπέλες, έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχουμε πετύχει, πιστεύω ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες» είπε η Κονόμη.