Την παραίτησή του υπέβαλε χθες αργά το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή του ζήτησε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση (teleconference) για μια σειρά θεμάτων, όπως το ναυάγιο της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Εxin αλλά και η αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης της θυγατρικής της Εθνικής στη Ρουμανία. Μάλιστα, για την περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στο πρόσωπο του Φραγκιαδάκη και οι εργαζόμενοι της θυγατρικής της τράπεζας, καταλογίζοντάς του ευθύνες για λανθασμένες επιλογές.

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των stress tests για την Εθνική κρίθηκαν επιτυχημένα, οι χειρισμοί κατά το προηγούμενο διάστημα που εκτελούσε χρέη διευθύνοντος συμβούλου οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Τη θέση του απερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη –μέχρι τον ορισμό νέου –αναλαμβάνει από τη Γενική Συνέλευση της τράπεζας ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης εξελέγη διευθύνων σύμβουλος τηςΕθνικής Τράπεζαςτον Μάρτιο του 2015.Εντάχθηκε στο δυναμικό τηςτο 1996, έχοντας την ευθύνη του Τομέα Παραγώγων Προϊόντων. Κατά την περίοδο 2003-2009 κατείχε τη θέση του group treasurer του Ομίλου, ενώ το 2009 ορίστηκε γενικός διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χρηματαγοράς.

Πριν από την Εθνική Τράπεζα εργαζόταν στηνCredit Suisse First Bostonστη Νέα Υόρκη ως proprietary trader σε ευρύ φάσμα Παραγώγων Προϊόντων επί συναλλάγματος, επιτοκίων και ομολόγων αναδυόμενων αγορών.