«Θα είναι τρομερό να γίνουμε και εμείς ταινία στο μέλλον. Είναι κάτι που μας δίνει ακόμα πιο μεγάλο κίνητρο να τα δώσουμε όλα για το τρόπαιο».

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν είχε όνειρο μικρός να γίνει ηθοποιός, απλά με τους συμπαίκτες του έχει δει την εξαιρετική ταινία «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, που αναφέρεται στο έπος της ΑΕΚ στο Καλλιμάρμαρο με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων και όπως είναι φυσικό έχει τρελαθεί με τους συμπαίκτες του.

«Τι λες τώρα, έξι-επτά φορές την είδαμε την ταινία, είναι εκπληκτική, μακάρι να μπορέσουμε και εμείς να γράψουμε ιστορία και να γίνει ταινία στο μέλλον ένα τέτοιο κατόρθωμα» τόνισε ο γκαρντ της ΑΕΚ, ο οποίος εκεί που χαμογελούσε, άκουσε από έναν δημοσιογράφο τη λέξη «φαβορί» και το πρόσωπό του… σκοτείνιασε.

«Αυτό το λέτε εσείς, μιλάμε για μια ισπανική ομάδα με πολύ σκληρή και δυνατή άμυνα, που θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να περάσουμε στον τελικό» τόνισε ο νεαρός άσος, ενώ την ώρα που έκανε δηλώσεις, πέρασε μπροστά του ο κόουτς Σάκοτα και του έκανε μια γκριμάτσα που έκανε τον Γιαννούλη να γελάσει.

Αν και οι παίκτες έχουν ακούσει πολλά από τον Ντράγκαν Σάκοτα τις τελευταίες ημέρες, καθώς το μυαλό τους πετούσε αλλού.

«Εχει δίκιο ο κόουτς, αλλά να μην ανησυχεί. Σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια φέτος ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία να αποκτήσουμε πάλι το μυαλό μας τώρα στα δύσκολα» κατέληξε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που όπως και οι υπόλοιποι παίκτες της Ενωσης οι οποίοι δεν έχουν την εμπειρία ευρωπαϊκού τίτλου, προσπαθεί να πάρει λίγο από την αύρα των συμπαικτών του που έχουν αγγίξει στα χέρια τους ευρωπαϊκό τρόπαιο όπως ο Βασίλης Ξανθόπουλος (Ευρωλίγκα 2007 με τον Παναθηναϊκό), ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Ευρωλίγκα 2012 με τον Ολυμπιακό), ο Δημήτρης Μαυροειδής (Ευρωλίγκα 2013 με τον Ολυμπιακό), αλλά ακόμα και ο προπονητής της εφηβικής ομάδας της ΑΕΚ Νίκος Χατζής που ήταν στην προπόνηση και ήταν ο αρχηγός της Ενωσης το 2000 στη Λωζάννη, δηλαδή ο άνθρωπος που πήρε από τη χήρα του Σαπόρτα το ομώνυμο τρόπαιο!

«Μην ακούτε ιστορίες. Μυστικά για να πάρεις ευρωπαϊκό τίτλο δεν υπάρχουν, απλά πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή στα κρίσιμα παιχνίδια. Οπως εμείς δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε εάν η Μούρθια πάρει καμιά διαφορά, αν και με τις ανατροπές που έχουμε κάνει φέτος ούτε που το σκεφτόμαστε αυτό το ενδεχόμενο» τόνισε χαμογελώντας ο Δημήτρης Μαυροειδής, που ελπίζει να πάρει ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Χαμόγελα

Στην προπόνηση, κάποιοι άνθρωποι της ΑΕΚ χαμογέλασαν και δεν είχε να κάνει με την κατάσταση του Ντούσαν Σάκοτα ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα και χθες, έχει βελτίωση, αλλά θέλει ακόμα υπομονή.

Απλά στον φωτεινό πίνακα (τον περίφημο «κύβο» α λα ΝΒΑ), τον οποίο δοκίμαζε η FIBA, η ΑΕΚ είχε ηττηθεί με 85-100!

Τελευταία φορά που είχε γίνει αυτό ήταν τις παραμονές του τελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο, όταν το ταμπλό στα δοκιμαστικά την παραμονή έγραφε ένα αστρονομικό σκορ (111-400) υπέρ των Ερυθρολεύκων!

Λίγο πιο δίπλα είχε αρχίσει η προπόνηση της Μονακό και ένας φίλος από τα παλιά, ο Ντι Τζέι Κούπερ, χάζευε το γήπεδο όπου είχε αγωνιστεί τόσο ως παίκτης της ΑΕΚ όσο και του Παναθηναϊκού (έχοντας παίξει και στον ΠΑΟΚ). «Απίστευτο το πώς έχει «ντυθεί». Ειλικρινά θα ήθελα να παίξω τελικό με την ΑΕΚ μπροστά σε 20.000 κόσμο» τόνισε ο Αμερικανός και αν τον άκουγε ο Σάκοτα θα έλεγε: «Από το στόμα σου και στου Θεού τ’ αφτί».