Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό έδωσε στους παίκτες της ΑΕΚ ώθηση και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Ντούσαν Σάκοτα. Ο αρχηγός της Ένωσης μίλησε για την επιθυμία των «κιτρινόμαυρων» να κατακτήσουν τον τίτλο του Champions League και απέδωσε την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στο γεγονός πως κατάφεραν να στεφθούν Κυπελλούχοι Ελλάδας απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Τι δήλωσαν οι τέσσερις αρχηγοί στη συνέντευξη Τύπου του φάιναλ φορ του Basketball Champions League:

Ντούσαν Σάκοτα (ΑΕΚ): «Όλη η σεζόν είχε μεγάλες στιγμές για εμάς. Εκτός από τη σειρά με την Στρασμπούρ, όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ήταν πολλές οι φορές που βάλαμε μεγάλα σουτ. Κάποιες φορές δεν τα πηγαίναμε καλά, έπρεπε να κάνουμε επανεκκίνηση. Το Κύπελλο μας δυνάμωσε, όπως και η σειρά με τη Νίμπουρκ. Το Κύπελλο, όμως, ήταν που μας έδωσε αυτοπεποίθηση, γιατί ήρθε στον τελικό, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Παίζαμε καλύτερα κάθε φορά που ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο… και τώρα είμαστε στο φάιναλ φορ!».

Βιτόρ Μπενίτε (Μούρθια): «Είναι φοβερή εμπειρία να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο με «θυμωμένους» οπαδούς του αντιπάλου που θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν την ενέργεια στην ομάδα τους. Όλο το χρόνο δεν παίζαμε καλά, αλλά την κρίσιμη στιγμή βρήκαμε τον εαυτό μας και είμαι χαρούμενος που φτάσαμε στο φάιναλ φορ. Θα είναι φοβερή εμπειρία και ελπίζω να έχει αίσιο τέλος για μας».

Σε ερώτηση για το πώς περιμένει να αγωνιστεί ο Ρόχας μπροστά στο φίλαθλο κοινό της ΑΕΚ, απάντησε: «Είναι σκληρός παίκτης ο Ρόχας. Δεν ξέρεις πώς θα παίξει, αλλά είναι βέβαιο ότι θα δώσει τα πάντα. Είναι η ψυχή της ομάδας».

Ντέιβιντ Μακ Ρέι (Λούντβιχσμπουργκ): «Ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβρη με τα προκριματικά. Ήταν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι. Χρειάστηκαν τρεις γύροι για τους ομίλους. Δεθήκαμε, όμως, περισσότερο με όλα αυτά τα παιχνίδια και γίναμε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί. Μας βοήθησε η εμπειρία της περσινής αποτυχίας. Θυμάμαι ότι, όταν χάσαμε φέτος το πρώτο παιχνίδι από την Μπαϊρόιτ, είπαμε ότι δεν είχε τελειώσει τίποτα, ακριβώς λόγω της περσινής εμπειρίας. Και τα καταφέραμε. Προσπαθούμε να δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο. Ο κόουτς απαιτεί να παίζουμε σε κάθε κατοχή δυνατά και να τα δίνουμε όλα».

Αμάρα Σι (Μονακό): «Πέρυσι φτάσαμε πιο δύσκολα στο φάιναλ φορ απ’ ό,τι φέτος, αυτό είναι αλήθεια. Ήμασταν αναστατωμένοι για την περσινή αποτυχία μας να φτάσουμε στον τελικό, γιατί είμαστε καλοί παίκτες και καλή ομάδα. Είμαστε παρόντες και στα δύο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Και φέτος έχουμε τον ίδιο στόχο. Να νικήσουμε. Ελπίζουμε ότι φέτος θα περάσουμε στον τελικό. Αυτό θέλουμε! Η αντίπαλός μας είναι δυνατή, παίζει καλή άμυνα και δεν θα έχουμε εύκολο έργο. Όμως ανυπομονούμε».