Πρωταθλήτρια και με τη βούλα είναι από χθες η ΑΕΚ, καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες την προσφυγή του ΠΑΟΚ, δίνοντας έτσι τον τίτλο στην Ενωση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κουβαλά οριστικά την ποινή που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα και η οποία περιλαμβάνει αφαίρεση δύο βαθμών και από το επόμενο πρωτάθλημα.

Πλέον η ΑΕΚ προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη γιορτή σε Ριζούπολη και Νέα Φιλαδέλφεια, που θα περιλαμβάνει την περιφορά του τροπαίου σε όλη την πόλη, με ανοικτό πούλμαν. Στο οποίο θα επιβαίνουν όλοι οι παίκτες και οι άνθρωποι της ομάδας.

Η γιορτή αναμένεται να κορυφωθεί μπροστά στον χώρο όπου χτίζεται η «Αγια-Σοφιά», με χιλιάδες φίλους της Ενωσης να κατακλύζουν τη Νέα Φιλαδέλφεια για να πανηγυρίσουν την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από 24 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως και η Ριζούπολη θα είναι στα κιτρινόμαυρα, αφού δεν θα υπάρξει απαγόρευση μεμονωμένης μετακίνησης οπαδών. Κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο της ΑΕΚ να δει από κοντά την απονομή του τροπαίου του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον Απόλλωνα.

Στο συγκεκριμένο ματς μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να μην έχει στη διάθεσή του τον Ογκνιέν Βράνιες, όμως ο βόσνιος στόπερ θα είναι κανονικά έτοιμος για τον τελικό Κυπέλλου. Μιας και χθες επέστρεψε έπειτα από καιρό σε φουλ πρόγραμμα προπόνησης και ξεκίνησε έτσι την προετοιμασία του για το μεγάλο ματς της 12ης Μαΐου.