Με την αστυνομία συγκρούστηκαν διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι θέλησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της πλατείας Ταξίμ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκεριμένα όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο DHA μία ομάδα διαδηλωτών του κόμματος ΗΚΡ συγκεντρώθηκε συγκεντρώθηκε στην περιοχή Μπεσίκτας με στόχο να πραγματοποιήσει πορεία στην Ταξίμ, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την αστυνομία, η οποία τους απώθησε, ενώ μετά την αποχώρηση τους, εμφανίστηκε δεύτερη ομάδα διαδηλωτών, που επίσης συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν και σε 15 προαγωγές και από τις δύο ομάδες, με τα επεισόδια να είναι περιορισμένης έκτασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ για τους εορτασμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς έχει απαγορευθεί από την πολιτική ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν εικόνες από την βίαιη απώθηση των διαδηλωτών που επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η συγκέντρωση για την 1η Μαΐου πραγματοποείται στο Μάλτεπε όπου οι διαδηλωτές συρρέουν κατά χιλιάδες, περνώντας από αστυνομικό έλεγχο για να φτάσουν στο χώρο της συγκέντρωσης. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας οι διαδηλωτές είναι χιλιάδες ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται επίσης στην Άγκυρα, στην Σμύρνη και σε άλλες πόλεις με τους πολίτες να στέλνουν το δικό τους μήνυμα τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.