Υπό έλεγχο έχει ήδη τεθεί η φωτιά που ξέσπασε την Πρωτομαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.

«Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές» τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Πυροσβεστική δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραναν τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονταν στο φλεγόμενο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή. Ο ουρανός στην περιοχή μαύρισε από τους καπνούς που ήταν ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και για αυτό το λόγο οι Αρχές συνέστησαν στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προληπτικά από τις οικίες τους.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου . Δυνάμεις της αστυνομίας και του Δήμου Τοπείρου καλούν τους κατοίκους είτε να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα είτε να κλέίσουν πόρτες-παράθυρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εργαζόμενος από το προσωπικό που υπήρχε μέσα στο εργοστάσιο έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ξάνθης με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του.

Η φωτιά κατέκαυσε πλαστικά, βιομηχανικές μπαταρίες, υλικά μπαταριών και άλλα παρόμοια υλικά, τα οποία είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.