Το VAR και τρία γκολ του Χιοβάνι Σιμεόνε, τα οποία αφιέρωσε στον πατέρα του και προπονητή της Ατλέτικο, Ντιέγκο, κρίνουν τον τίτλο στη Serie A. Η Νάπολι ηττήθηκε στο Αρτέμιο Φράνκι με το βαρύ 3-0 από τη Φιορεντίνα μία ημέρα μετά τη νίκη-θρίλερ της Γιουβέντους επί της Ιντερ με 3-2 στο ντέρμπι της Ιταλίας.

Η Γηραιά Κυρία επανέκτησε αέρα τεσσάρων βαθμών από τους δεύτερους Παρτενοπέι, τρεις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του Καμπιονάτο και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του έβδομου σερί τίτλου που θα αποτελέσει ρεκόρ στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Δύο διαιτητικές αποφάσεις που ελήφθησαν με τη βοήθεια του VAR καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των αναμετρήσεων και φυσικά την κούρσα για τον τίτλο.

Στο χθεσινό παιχνίδι στη Φλωρεντία ο διαιτητής Ματσολένι μετέτρεψε το πέναλτι που είχε δώσει εις βάρος της Νάπολι στο 8o λεπτό, σε φάουλ εκτός περιοχής αλλά έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Κουλιμπαλί.

Οπως ήταν φυσικό, η ομάδα του Σάρι δεν κατάφερε να αντέξει για πολύ αγωνιζόμενη με δέκα παίκτες. Ο Χιοβάνι Σιμεόνε ανέλαβε τον ρόλο του εκτελεστή σημειώνοντας τρία γκολ, με τα οποία εκτόξευσε τη δημοτικότητά του στο Τορίνο.

«Είμαι ακόμα νέος και έχω ακόμα πολλά να κάνω. Με έναν παίκτη λιγότερο δεν είναι εύκολο να παίξεις σε αυτό το γήπεδο. Ο πατέρας μου θα είναι πολύ χαρούμενος με το χατ τρικ», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

«Μέχρι το τέλος»

Το Σάββατο, ο διαιτητής Ορσάτο αρχικά έδειξε κίτρινη κάρτα στον ουρουγουανό επιθετικό της Ιντερ Βετσίνο για το σκληρό μαρκάρισμα που έκανε στον στράικερ της Γιουβέντους Μάριο Μάντζουκιτς. Το αίμα που έτρεξε από το πόδι του Κροάτη γέννησε την αμφιβολία για την αρχική του απόφαση και ζήτησε τη συνδρομή των διαιτητών που βρίσκονταν πίσω από τις οθόνες. Υστερα από τρία λεπτά διαβουλεύσεων μετέτρεψε την κίτρινη σε κόκκινη κάρτα αφήνοντας από το 15′ την Ιντερ με δέκα παίκτες κι ενώ είχε πάρει προβάδισμα η Γιούβε με τον Κόστα.

Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ όταν οι Νερατζούρι κατάφεραν να προηγηθούν με 2-1 μέχρι το 87′. Σ’ εκείνο το λεπτό ο Σκρίνιαρ πέτυχε αυτογκόλ και στο 89′ ο Ιγκουαΐν έβαλε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ιντερ.

Μετά το παιχνίδι η ομάδα του Μιλάνου άφησε αιχμές για τη διαιτησία, θυμίζοντας το σκάνδαλο Καλτσιόπολι, ενώ ο κροάτης μέσος Μαρσέλο Μπρόζοβιτς έγραψε στο Intsagram πως «η Ιντερ δεν έχασε. Το αποτέλεσμα κρίθηκε από πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την απόδοσή μας στον αγωνιστικό χώρο!». Η απάντηση των Μπιανκονέρι αποτέλεσε ουσιαστικά την υπενθύμιση του μότο του συλλόγου «Fino alla fine», δηλαδή «μέχρι το τέλος».

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Χάσαμε στο τελευταίο λεπτό, αλλά αυτή τη φορά κάναμε την ανατροπή με περηφάνια και δίψα για τη νίκη. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος», τόνισε ο σκόρερ του νικητήριου γκολ Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές η Γιουβέντους παίζει με Μπολόνια (εντός), Ρόμα (εκτός) και Βερόνα (εντός), ενώ η Νάπολι αντιμετωπίζει τις Τορίνο (εντός), Σαμπντόρια (εκτός) και Κροτόνε (εντός). Με δύο νίκες η Γιούβε κατακτά και τυπικά τον τίτλο.