Η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε με το 4-2 επί της Λα Κορούνια στο Ριαθόρ αναδείχτηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια για 25η φορά στην ιστορία της και έβδομη τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι Μπλαουγκράνα έφτασαν τα 41 παιχνίδια χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ με το αποτέλεσμα αυτό υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη β’ κατηγορία η Λα Κορούνια.

Παράλληλα, γνώρισε την αποθέωση από όλους ο Αντρές Ινιέστα που πάτησε το χορτάρι στο 86ο λεπτό. Ο άσος της Μπαρτσελόνα έχει ανακοινώσει πως αυτή είναι η τελευταία του χρονιά στο Καμπ Νου.

«Είναι λυπηρό που χάνουμε έναν σπουδαίο παίκτη και αρχηγό της ομάδας, ωστόσο αποφάσισε να αποχωρήσει ως πρωταθλητής και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε» είπε ο Μπουσκέτς.

Η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στην Μπαρτσελόνα καθώς ισοφάρισαν σε 2-2, όμως δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι σε τέσσερα λεπτά (82′ και 85′) έβαλαν τέλος στις ελπίδες τους. Ο αργεντινός άσος τέλειωσε το ματς με χατ-τρικ, αξιοποιώντας τις ασίστ του Λουίς Σουάρες, ο οποίος δούλεψε για να βοηθήσει τον συμπαίκτη του στη μάχη με τον Μο Σαλάχ για τον τίτλο τού πρώτου σκόρερ στην Ευρώπη. Ηδη με το χθεσινό χατ-τρικ ο Μέσι έφτασε τα 32 γκολ στην ισπανική Λίγκα, ξεπερνώντας τον αιγύπτιο επιθετικό της Λίβερπουλ που έχει 31.