Οσα χρόνια είναι στη μεγάλη κατηγορία ο Ατρόμητος έχει καταφέρει να αλώσει την έδρα της ΑΕΚ (φέτος 1-0), του Ολυμπιακού (φέτος 1-0), του ΠΑΟΚ (σε ένα απίστευτο παιχνίδι πέρυσι με ανατροπή από 1-3 σε 4-3 στην Τούμπα !) αλλά και του Παναθηναϊκού (2-1 την περίοδο 2013-14). Οπως έχει και με πολλές άλλες έδρες.

Από το κάστρο της Λιβαδειάς δεν είχε φύγει ποτέ νικητής στην Α’ εθνική. Σε έξι παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία από το 2006 μέχρι και σήμερα ο Λεβαδειακός είχε τρεις νίκες, τρία παιχνίδια είχαν λήξει ισόπαλα ενώ ακόμα και στη Β’ Εθνική η ομάδα της Λιβαδειάς είχε ηττηθεί στο γήπεδό της από τους Περιστεριώτες μόλις μια φορά το 1974 !

Μια κατάρα που έσπασε ο Ατρόμητος στο 87′ με τον Μπρούνο.

Το άνετο 4-0 του Ολυμπιακού στο Γ. Καραϊσκάκης επί του Παναιτωλικού είχε κρίνει οριστικά την 3η θέση στο πρωτάθλημα, με τον Ατρόμητο να μην έχει πλέον μαθηματικές πιθανότητες να τη διεκδικήσει. Ομως ήταν κίνητρο για τους Περιστεριώτες του Νταμίρ Κάναντι να κάνουν και το ρεκόρ (στην ιστορία τους) των οκτώ εκτός έδρας νικών σε ένα πρωτάθλημα και το κατάφεραν. Με το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου στην Ελλάδα, αποτέλεσμα έξοχης συνεργασίας η οποία ξεκίνησε από τον Σάκιτς, συνεχίστηκε από τον Ουάρντα και κατέληξε από εξαιρετική πάσα του Γιαννούλη στον Μπρούνο.

Ο Ατρόμητος με 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες είναι η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος εκτός έδρας (8-4-3 έχει ο ΠΑΟΚ και μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός αν νικήσει στα Γιάννινα καθώς τώρα έχει 7-4-3). Η μόνη ομάδα που μπορεί να τον ξεπεράσει είναι η ΑΕΚ αν νικήσει στη Ριζούπολη και πάρει και οριστικά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στα χαρτιά. Η Ενωση σε αυτή την περίπτωση θα φτάσει τις 8 νίκες ενώ έχει 6 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα.

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Αντιλέχου (84′ Ζαραδούκας), Σουμπίνιο, Φαβάρο, Ντιόγκο, Μαρκόφσκι, Νιάσε (90+1′ Καθάριος), Γιακουμάκης, Καραχάλιος (77′ Καλτσάς), Τσαμπούρης, Σαβαντογκό.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Σάκιτς, Κιβρακίδης (66′ Βασιλακάκης), Γιαννούλης, Ντιγκινί, Ουάρντα (90+2′ Καρασαλίδης), Ούμπιδες (66′ Ντάουντα), Μάντσον, Μπρούνο.