Τη μισή δουλειά την έκανε στον χθεσινό επίλογο. Μια ανατροπή που, εάν και εφόσον, ξεσκονίζει βαλίτσες και βγάζει διαβατήρια στο τραπέζι για τον Αστέρα Τρίπολης. Η επικράτηση επί του Απόλλωνα (2-1). Ενα κόλπο σε 120-150 δευτερόλεπτα. Ο Κώτσιρας το 1-1 στο 82′, ο Καλτσάς το τελικό 2-1 στο 84′ και κάτι. Μένει άλλο τόσο όμως. Τελευταία αγωνιστική στο Αγρίνιο. Με νίκη επί του Παναιτωλικού, οι Αρκάδες είναι οριστικά στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, άρα και στα προκριματικά του επόμενου Europa League. Το πόσο μεγάλη σημασία λοιπόν θα έχουν τα χθεσινά γκολ στο ζύγι της χρονιάς, ο Αστέρας θα είναι σε θέση να το αντιληφθεί στην πραγματική τους διάσταση την προσεχή Κυριακή. Εκεί που για να είμαστε δίκαιοι μπορεί να φτάσει για την Ευρώπη και με κάτι λιγότερο από τη νίκη. Για την ακρίβεια η ομάδα του Σάββα Παντελίδη αρκεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της Ξάνθης (στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό). Εδώ όμως η πράξη γίνεται εξίσωση και αυτό το καρδιοχτύπι δεν το θέλει κανείς. Μια νίκη και στην Ευρώπη. Απλό, λιτό και κατανοητό. Μια νίκη έστω σαν τη χθεσινή που πέρασε από σαράντα κύματα. Ο αδιάφορος Απόλλωνας εμφανίστηκε τουλάχιστον ανταγωνιστικός και μάλιστα προηγήθηκε (64′) με μια… φωτοβολίδα του Τσουκαλά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι (Ελμπάζ 80′) στο… 0-1. Δοκάρι είχε και ο Κώτσιρας (77′), όμως πέντε λεπτά αργότερα σημάδεψε σωστά, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Ο βαθμός βεβαίως δεν έφτανε. Τη νίκη ήθελαν οι Αρκάδες. Και την πήραν με την υπογραφή του Νίκου Καλτσά.

Αστέρας Τρίπολης (Παντελιάδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης (71′ Μαντίντα), Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο (65′ Δουβίκας), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (46′ Κυριακόπουλος), Μανιάς.

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Τσουκαλάς, Κονέ, Σιατραβάνης (74′ Ντεβέσα), Ζησόπουλος, Αλμπάνης (31′ Ελμπάζ), Παπάζογλου, Στάθης, Χουάρες (89′ Μενδρινός), Μπαρτολίνι.