Στο γνωστό παιχνίδι της Nintendo –που κυριάρχησε για τρεις δεκαετίες στις παγκόσμιες πωλήσεις video games –ο Super Mario ήταν ένας υπερκινητικός υδραυλικός που ταλαιπωρούσε με κάθε τρόπο τις δυνάμεις του Bowser, προσπαθώντας να σώσει την Princess Peach. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού; Και εδώ… υδραυλικός, και μάλιστα εξίσου υπερκινητικός, προκύπτει ο Μάριο. Και όσο για ταλαιπωρία: Ας ρωτήσει τον Γιώργο Μύγα που η μοίρα τον έστειλε απέναντί του στον αριστερό διάδρομο επίθεσης των Ερυθρολεύκων. Τον πέρασε με κάθε πιθανό τρόπο όταν τα βήματά τους ανταμώθηκαν στο χορτάρι. Η επινόηση του 38′ βάζει αυτομάτως υποψηφιότητα για μία από τις ομορφότερες της χρονιάς. Εξω από την περιοχή, γυρισμένος με πλάτη στην εστία και με τον Μύγα κολλημένο πάνω του. Μια… ξεγυρισμένη τακουνιά στον χώρο, η κίνηση του Χατζισαφί, η ασίστ, το πλασέ του Ανσαριφάρντ στα άδεια δίχτυα. Γκολ βγαλμένο από άλλο, πιο σύγχρονο video game, από εκείνα που μπαίνουν στο PlayStation.

Και για όσους τυχόν δεν κατάλαβαν: ναι, το χθεσινό 4-0 του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού είχε πρωταγωνιστή τον –Σούπερ –Μάριο Βρουσάι. Τον 20χρονο επιθετικό που όχι μόνο απόλαυσε την παρθενική του παρουσία στην ερυθρόλευκη ενδεκάδα, αλλά επί της ουσίας δικαιολόγησε και όλους εκείνους που επιμένουν ότι η παραγωγική διαδικασία του Ρέντη είναι έτοιμη να υποστηρίξει ουσιαστικά την επανεκκίνηση που οραματίζονται στο Λιμάνι. Ετοιμος είναι ο «μικρός», έτοιμοι και οι συμμαθητές του, μιας και το χθεσινό 90λεπτο χαρακτηρίζεται από την Generation X. Στο αρχικό σχήμα ο πορτιέρο Λευτέρης Χουτεσιώτης («μα τι πιάνει» απόρησε κάποια στιγμή ο Τραϊανός Δέλλας στον πάγκο του, όπως τον μαρτύρησε η τηλεοπτική κάμερα) σε ένα εξίσου υπέροχο ντεμπούτο. Εβγαλε ένα από το «γάμα», έκοψε τετ α τετ, βουτούσε μπροστά στις… σκάρες των αντιπάλων για την μπάλα. Παιδί του Ρέντη και αυτό. Ο «Λευτεράκης» που και η καρδιά του το λέει, και την ευκαιρία άρπαξε από τα μαλλιά. Εκεί και ο Δημήτρης Νικολάου με τον Θανάση Ανδρούτσο που ούτως ή άλλως είναι της περσινής φουρνιάς. Μέσα και ο Βρουσάι που πραγματικά έκλεψε την παράσταση. Καρέ που προς το τέλος έγινε… πενταρέ με την προσθήκη του Νίκου Βέργου (73′ αντί του Μιραλάς).

Το μέλλον είναι εδώ, και το απέδειξε με τρόπο εμφατικό. Μπροστά στα μάτια του Πέδρο Μαρτίνς που, όπως φαίνεται, η παρουσία του στις κερκίδες του Γεώργιος Καραϊσκάκης αποτελεί έμπνευση για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν τη θέση τους στο ρόστερ. Στο πρώτο ματς που είδε ο Πορτογάλος 5-1 την Κέρκυρα, χθες 4-0, και μάλιστα με έναν σαφώς πιο ικανό αντίπαλο που απλά έχασε το… μυαλό του και την μπάλα για ένα εικοσάλεπτο. Συγκεκριμένα, στο διάστημα 25′-46′. Το χρονικό σημείο όπου το 0-0 μετατράπηκε στο τελικό σκορ. Ρομαό το 1-0 (25′) από εξαιρετική συνεργασία Βρουσάι, Φορτούνη και (ασίστ του) Μιραλάς. Φορτούνης το 2-0 (34′) από την κάθετη του Ομάρ και τη (δεύτερη) ασίστ του Μιραλάς. Ο Ανσαριφάρντ το 3-0 (38′) στη φάση που ήδη περιγράψαμε στον πρόλογο. Ξανά ο Καρίμ για το 4-0 (46′) από την ασίστ του Φορτούνη που ήταν μέσα σε όλα τα γκολ. Οι Αγρινιώτες (που απείλησαν στο 8′ με σουτ του Μοράρ στο δοκάρι, σε καραμπινάτη φάση οφσάιντ) δεν κατάλαβαν από πού τους ήρθε. Προσπάθησαν στο δεύτερο μισό να ισορροπήσουν κάπως, αλλά όλα είχαν τελειώσει. Με αυτήν τη νίκη ο Ολυμπιακός κλείδωσε την τρίτη θέση της βαθμολογίας και την παρουσία του στον τρίτο προκριματικό του Europa League. Πληροφορία που δεν λέει κάτι σήμερα, αλλά που προσεχώς θα αλλάξει τα χαρακτηριστικά της καλοκαιρινής προετοιμασίας, η οποία ύστερα από δύο χρόνια μπορεί και πάλι να ξεκινήσει Ιούλιο.

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Χουτεσιώτης, Χατζισαφί, Νικολάου, Ενγκελς, Ομάρ (76΄ Ιγκόρ Σίλβα), Ανδρούτσος, Ρομαό (58΄ Μαρτίνς), Φορτούνης, Μιραλάς (73΄ Βέργος), Βρουσάι, Ανσαριφάρντ.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Αργκους, Ρότσα (76΄ Βασιλούδης), Μπεχαράνο (66΄ Μπράβο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας (81΄ Βακράκος), Ρόσα, Μάζουρεκ, Μύγας.