Ενας φίλος από τη Νέα Σμύρνη, μου είπε ότι το βράδυ της Πέμπτης ήταν δύσκολο για τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του μπασκετικού Πανιωνίου Σταύρο Αλευρογιάννη. Οχι μόνο για την απόφαση αντικατάστασης του Βαγγέλη Ζιάγκου με τον Στηβ Γιατζόγλου (δεν έμεινε ούτε μία ώρα στην τεχνική ηγεσία) αλλά και στη συνάντηση που αποδέχθηκε και είχε με εκπροσώπους από τους Πάνθηρες.

Δικαίωμα…

Κάποιοι θεωρούν ότι μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις «έκλεισε ο κύκλος» αυτής της ομάδας. Μια ψυχή όμως που ξέρει τα κόζια στο ΣΕΦ έχει άλλη γνώμη. Κι έχει μάλιστα και μια πληροφορία που ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα ενόψει τελικών της Α1. «Αυτή τη στιγμή είναι σκέψη. Μπορεί όμως άμεσα να υπάρξει απόφαση» ήταν η ατάκα που μας μεταφέρθηκε. Μην πάει ο νους στον προπονητή. Δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής του Σφαιρόπουλου. Για να δούμε τι θα δούμε και αν οι Ερυθρόλευκοι θα ασκήσουν το δικαίωμά τους.

Μην πας στη Γερμανία

Το όνομά του θα «παίξει» πολύ δυνατά το καλοκαίρι. Ο ίδιος έκανε υπομονή μεγάλη για να μη θεωρηθεί πως αποφάσισε να φύγει στα δύσκολα. Δεν ήθελε να αφήσει τον Παναθηναϊκό στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. Και είπε μάλιστα ένα «όχι» που εκτιμήθηκε. Τώρα όμως φαίνεται πως θα αποχωρήσει. Η πρόταση από τη Γερμανία είναι ελκυστική αλλά περιμένει και κάτι καλό από Ελλάδα. Κι αν είναι πολύ καλό δεν θα μεταναστεύσει. Η ομάδα της Μπουντεσλίγκα είναι καλή και η πρόταση επίσης. Μαθαίνω όμως, φίλοι μου, πως θα γίνει ρελάνς.

«Καψούρης» ο Σιμόες

Την καλύτερη περίοδο της ζωής του περνά ο Αντρέ Σιμόες. Ο πορτογάλος μέσος δηλώνει καθημερινά… ερωτευμένος με την κόρη του, που ήρθε στη ζωή του πριν από μερικούς μήνες. Ανεβάζοντας συνεχώς φωτογραφίες της στα social media και αποκαλώντας τη «βασίλισσα».

Στην Αλβανία

Μου είπαν ότι καλός έλληνας προπονητής, από τους καλύτερους της νέας γενιάς, ήταν… υψηλός προσκεκλημένος προχθές σε ματς κορυφής του αλβανικού πρωταθλήματος. Δεν βρέθηκε εκεί τυχαία. Οι γείτονες, που για όσους το ξέχασαν ήταν στο Euro 2016, οργανώνουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη λίγκα τους και ψάχνουν μέσα από ιδιαίτερες κινήσεις την εξέλιξή της. Και οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι σε επίπεδα που δεν θα το περίμενε κανείς, και η διάθεσή τους πολύ ενδιαφέρουσα. Λεπτομέρειες… προσεχώς. Αλλωστε αν είναι να γίνει κάτι, αυτό θα συμβεί προς τα τέλη του μήνα όταν και θα τελειώσει το πρωτάθλημα. Και εδώ και εκεί!

Απώλεια

Στο πένθος βυθίστηκαν χθες η οικογένεια Γιαννακόπουλου και ο μπασκετικός Παναθηναϊκός. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος (στη φωτογραφία τρίτος από αριστερά), μικρότερος αδελφός του Παύλου και του Θανάση, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο εκλιπών είχε αφοσιωθεί στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας και δεν ενεπλάκη επισήμως με τα διοικητικά της ομάδας μπάσκετ, στην οποία ωστόσο πολλές φορές συνεισέφερε τόσο με τη βαρύνουσα γνώμη του, όσο και από οικονομικής πλευράς, με αποκορύφωμα τη μεταγραφή του Ντίνο Ράτζα, το 1997. Μάλιστα οι δύο πρεσβύτεροι αδελφοί του δεν τον διαχώριζαν ποτέ στη λήψη και στην ανακοίνωση των αποφάσεών τους, εξού και η χαρακτηριστική ατάκα τους «ο Παύλος, ο Θανάσης και ο Κώστας».

Φαβορί οι μικροί του ΠΑΟΚ

Στους μεγάλους δεν κατέκτησε τον τίτλο ο ΠΑΟΚ, αλλά ίσως του δώσουν χαρά οι πιτσιρικάδες. Η Κ-20, λοιπόν, εξασφάλισε 0-0 χθες το πρωί στην έδρα του Παναθηναϊκού, η διαφορά των τριών βαθμών διατηρήθηκε και στην Τούμπα νιώθουν φαβορί έχοντας δύο σχετικά εύκολα παιχνίδια μέχρι το φινάλε.