Οι άφθονες συγκρούσεις έμπειρων και νέων οδηγών, οι αμέτρητες εναλλαγές της διεκδίκησης του πρώτoυ σκαλιού στο βάθρο, οι συχνές «επισκέψεις» του αυτοκινήτου ασφαλείας και ένας «απρόβλεπτος» νικητής, ήταν το μενού του χθεσινού γκραν πρι στο Αζερμπαϊτζάν, που πραγματοποιήθηκε στους δημόσιους δρόμους της πρωτεύουσας Μπακού. Ο πιο «καταστροφικός» αγώνας των 51 γύρων που έχουμε δει έως και σήμερα στο πολλά υποσχόμενο φετινό πρωτάθλημα της Formula1 (κυρίως για τα αφεντικά της Red Bull που είδαν τα μονοθέσιά της να συγκρούονται μεταξύ τους μετά την κοκορομαχία των ομόσταβλων οδηγών της), ανέβασε μετά τη «βροχή» ατυχημάτων στο πρώτο σκαλί του βάθρου τον τυχερό Λιούις Χάμιλτον, σημειώνοντας για τον ίδιο και την ομάδα του Μercedes-Benz την πρώτη νίκη της χρονιάς.

Ο συναρπαστικός και γεμάτος ανατροπές αγώνας ανέβασε τον Λιούις Χάμιλτον και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Κίμι Ράικονεν με το μονοθέσιο της Ferrari ενώ την τριάδα στο βάθρο συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες με Force India που είχε να δει θέση στο βάθρο των νικητών εδώ και δύο χρόνια. Πάντως, η τρίτη θέση του βάθρου για τον Πέρες είναι υπό αμφισβήτηση εξαιτίας της άσκοπης χρήσης του DRS (των κινούμενων αεροτομών) που έκανε ο οδηγός της Force India, με αποτέλεσμα να αναμένεται η απόφαση των αγωνοδικών αν θα του επιβληθεί πρόστιμο πέντε δευτερολέπτων. Αν αυτό συμβεί, τότε, ο Σεμπάστιαν Φέτελ περνάει στην τρίτη θέση και παραμένει επικεφαλής του πρωταθλήματος στη βαθμολογία των οδηγών.

Προς το παρόν, ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) παραμένει στην τέταρτη θέση, ενώ απαρηγόρητος ήταν ο Βάλτερι Μπότας (Μercedes-Benz) που έσκασε το λάστιχό του ενόσω κινούνταν σε τροχιά νίκης, με αποτέλεσμα να αρκεστεί στην 14 θέση. Στη βαθμολογία των οδηγών, και αν δεν υπάρξουν ανατροπές τις επόμενες ώρες και ημέρες από τους αγωνοδίκες εξαιτίας του προαναφερθέντος θέματος του Πέρες, ο Λιούις Χάμιλτον παραμένει στην βαθμολογική κορυφή του πρωταθλήματος των οδηγών με 70 βαθμούς ακολουθούμενος από τον Σεμπάστιαν Φέτελ με 66 βαθμούς ενώ σε μεγάλη απόσταση ασφαλείας βρίσκεται ο Κίμι Ράικονεν (Ferrari) με 48 βαθμούς. Στο πρωτάθλημα οδηγών πρώτη είναι η Ferrari με 114 βαθμούς, με δεύτερη τη Mercedes-Benz με 110 και τρίτη τη Red Bull με 55.

To πρωτάθλημα συνεχίζεται σε μια γνώριμη πίστα για τους οδηγούς των μονοθέσιων, την πίστα της Βαρκελώνης, εκεί όπου πραγματοποιούνται οι χειμερινές δοκιμές των μονοθέσιων. Ο ισπανικός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 13 Μαΐου. Τον περσινό είχε κερδίσει ο Λιούις Χάμιλτον ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση.