Ο Κώστας Μήτρογλου μπορεί να ετοιμάζει… βαλίτσες για τη Λυών, την πόλη όπου θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τη χθεσινή νίκη της Μαρσέιγ επί της Ζάλτσμπουργκ με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Η Ολιμπίκ πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη στην πρώτη μάχη με τους Αυστριακούς και πλέον καλείται να διαχειριστεί τη ρεβάνς με προσοχή και σοβαρότητα για να τσεκάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Γιουρόπα. Ο έλληνας επιθετικός ήταν στη βασική εντεκάδα της Μαρσέιγ χθες το βράδυ στο Βελοντρόμ και έχει φυσικά πολλούς λόγους να χαμογελά μετά την επικράτηση της ομάδας του.

Η Μαρσέιγ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 15′, με τον Τοβέν να εκμεταλλεύεται τη λάθος έξοδο του Βάλκε στο φάουλ που εκτέλεσε ο Παγέτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Βέβαια πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο σκόρερ χρησιμοποίησε και το χέρι του για να σκοράρει, κάτι όμως που διέφυγε της προσοχής του διαιτητή.

Η Ολιμπίκ είχε τον έλεγχο του ματς, πίεσε τη Ζάλτσμπουργκ και είχε κι άλλες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος για να διπλασιάσει τα τέρματά της.

Τελικά το κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κλίντον να κάνει το 2-0 για τη γαλλική ομάδα στο 63′, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Παγέτ και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Μαρσέιγ είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Ηρωική Ατλέτικο

Στον άλλο ημιτελικό της χθεσινής βραδιάς, η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε όρθια στο Emirates απέναντι στην Αρσεναλ και το τελικό 1-1 δίνει στους Ροχιμπλάνκος προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης. Ηταν αναμφίβολα μια ηρωική ισοπαλία για την ισπανική ομάδα, καθώς η Ατλέτικο έμεινε με δέκα παίκτες στο δέκατο λεπτό αλλά κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

Η Αρσεναλ πίεσε τους Ροχιμπλάνκος από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού και η ομάδα του Λονδίνου έφτασε κοντά στο γκολ στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Λακαζέτ έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Ομπλακ.

Η φάση όμως που «άναψε τα αίματα» σημειώθηκε στο δέκατο λεπτό, όταν ο διαιτητής Κλεμέντ Τουρπάν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βρσάλικο (μόλις στο δεύτερο λεπτό είχε δεχθεί την πρώτη) αποβάλλοντας τον παίκτη της ισπανικής ομάδας. Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την έκρηξη του προπονητή της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε, τον οποίο επίσης απέβαλε ο γάλλος διαιτητής.

Οι Κανονιέρηδες είχαν την υπεροχή και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, αλλά ο γκολκίπερ της Ατλέτικο, Ομπλακ, ήταν εξαιρετικός και πραγματοποίησε πολλές καλές αποκρούσεις.

Η Aρσεναλ συνέχισε την πίεση και στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, θέλοντας να εκμεταλλευθεί την αριθμητική υπεροχή της και τελικά κατάφερε να βρει δίχτυα, με τον Λακαζέτ να νικά τον Ομπλακ στο 60′. Η Ατλέτικο όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και η ισπανική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 82′ με γκολ του Γκριεζμάν. Ενα γκολ που δίνει στους Ροχιμπλάνκος τον τίτλο του φαβορί ενόψει της ρεβάνς επί ισπανικού εδάφους.