Στα 22 της χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με την πράξη της παιδοκτονίας, αδίκημα που η ηθική του απαξία για μία μητέρα ξεπερνά κατά πολύ τον κακουργηματικό χαρακτήρα που του προσδίδει ο ποινικός νόμος.

Η σπουδάστρια, που πέταξε το νεογέννητο μωρό της στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, θα κληθεί σήμερα –εκτός απροόπτου –ενώπιον της ανακρίτριας να δώσει απαντήσεις σε πολλά «γιατί» και «πώς» έφτασε στην ακραία και τραγική αυτή πράξη, ενώ κατά ομολογία της –έτσι τουλάχιστον προκύπτει από την προανακριτική εξέτασή της –είχε αποφασίσει να κρατήσει το μωρό της, έστω και μόνη της.

Μετά την απολογία της, η οποία αναμένεται να γίνει στο νοσοκομείο όπου παραμένει φρουρούμενη, ανακρίτρια και εισαγγελέας αφού ακούσουν την 22χρονη κατηγορούμενη, σταθμίσουν την υπερασπιστική της θέση, τα πραγματικά περιστατικά και τη βαρύτητα της αξιόποινης πράξης, θα κληθούν να αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση της κοπέλας, η οποία, σύμφωνα με τον συνήγορό της Αλέξανδρο Αλεξιάδη, όσο περνούν οι μέρες και αντιλαμβάνεται τι έχει κάνει καταρρέει ψυχολογικά.

Η ίδια, καταθέτοντας στο στάδιο της προανάκρισης, υποστήριξε πως όταν το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό αποφάσισε να μοιραστεί το νέο με τον φίλο της και πατέρα του παιδιού της.

Μυστικο. «Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα μου το έκλεισε. Τον ξαναπήρα κι άλλες φορές αλλά δεν το σήκωσε. Ηθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα» λέει η κοπέλα περιγράφοντας τους μήνες της εγκυμοσύνης της.

Φτάνοντας στην ημέρα της γέννησης του βρέφους και της απόφασής της να πετάξει το νεογέννητο στον ακάλυπτο η κοπέλα έχει πει ότι: «Την Παρασκευή 20-4-2018 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα. Στον δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά. Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο… Πανικοβλήθηκα… Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα».

Σε δεινή θέση όμως βρίσκεται και η μητέρα της 22χρονης, η οποία στην κατάθεσή της έχει πει:

«Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σαν μάνα πριν γίνει ό,τι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω». Οι γειτόνισσες που βρήκαν στο μωρό δεν πίστευαν στα μάτια τους και όπως είπε η μία εξ αυτών εξεταζόμενη: «Οταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μού φάνηκε σαν κούκλα».