Οκτώ δεσμεύσεις αναλαμβάνει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα η Attica Group, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία έδωσε χθες το πράσινο φως για να προχωρήσει η συγχώνευση με τη Hellenic Seaways.

Στόχος των δεσμεύσεων είναι η απελευθέρωση «χώρου» για τη διευκόλυνση της εισόδου νέων ανταγωνιστών σε λιμάνια στα οποία η Attica μετά τη συγχώνευση θα κατέχει μονοπωλιακή και δεσπόζουσα θέση. Παράλληλα η Επιτροπή ζητεί τη μείωση της ισχύος της Attica σε πανελλήνιο επίπεδο, καθώς και τη διατήρηση της συχνότητας των δρομολογίων και του ύψους των ναύλων της στα υφιστάμενα επίπεδα.

Μεταξύ άλλων δεσμεύεται ότι εφόσον δραστηριοποιηθούν άλλες εταιρείες σε συγκεκριμένα δρομολόγια των Κυκλάδων, του Βόρειου Αιγαίου και της Πάτμου, η ίδια θα σταματήσει να εκτελεί ορισμένα δρομολόγια που εξυπηρετούνται με ταχύπλοα πλοία ή με συμβατικό πλοίο. Δεσμεύεται επίσης ότι δεν θα αυξήσει τους ναύλους για τρία έτη, και στα δρομολόγια από και προς την Αττική για τα νησιά Χίο και Λέσβο για πέντε έτη.

Τέλος, θα αυξήσει τουλάχιστον κατά μία προσέγγιση την εβδομάδα τις εβδομαδιαίες προσεγγίσεις της προς τρεις νήσους άγονης γραμμής, στις οποίες δεν πραγματοποιούνται επί του παρόντος δρομολόγια από άλλη ακτοπλοϊκή εταιρεία και θα δημιουργήσει σύνδεση σε προορισμούς στους οποίους δεν δραστηριοποιούνται επί του παρόντος η Attica, η HSW ή άλλη ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Οι δεσμεύσεις θα ισχύουν για χρονικό διάστημα τριών ετών για την περιοχή των Κυκλάδων και την Πάτμο και πέντε ετών για την περιοχή του Βόρειου Αιγαίου.