«Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές, παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό». Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας και εξελίχθηκε η Ευρωπαϊκή σκέψη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόσθεσε ότι «ούτε μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ και αυτήν ήταν ανέκαθεν η στάση μου».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Σας διαβεβαιώνω επίσης ότι αυτή η συμβολή σας αποδεικνύει και το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου ευρωπαίου ηγέτη γιατί υπερασπιζόμενος την Ελλάδα στην ουσία υπερασπιστήκατε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρωπαΐκής Ένωσης και της ευρωζώνης», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ενώ σε άλλο σημείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. έχει ανάγκη από την Ελλάδα, πέραν των άλλων, και ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

«Καλωσορίσατε, καλή διαμονή κύριε πρόεδρε στην Αθήνα που τόσο αγαπάτε», είπε κλείνοντας ο κ. Παυλόπουλος.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.

Στη συνέχεια ο Ζ. Γιούνκερ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.