Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου και άλλων αρμοδίων δημοσίων υπαλλήλων κατέθεσε η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.

Ειδικότερα, χθες η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας MindWork κατήγγειλε το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι η «συμμορία» ενήργησε με δόλο ώστε να βλάψει την οικογένειά της «ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 2,9 εκατομμύρια ευρώ».

Στην ανακοίνωση μάλιστα αναφέρει: «Για να μπορούν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και τα όργανά του να βλάψουν εμένα και την οικογένειά μου τέλεσαν το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος. Εδρασαν ως μια συμμορία που ενήργησε με δόλο, με σκοπό να βλάψουν τον σύζυγό μου Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, μέσω εμού της ιδίας».

Κακούργημα. Συμπληρώνει δε, ότι παρότι γνώριζαν πως η πράξη τους αυτή είναι κακούργημα «δεν δίστασαν ούτε στιγμή να το τελέσουν. Τουναντίον μηχανορράφησαν, ραδιούργησαν, εκβίασαν προκειμένου με αριστοτεχνικό τρόπο να επιτελέσουν τον σκοπό τους, επιστρατεύοντας υπαλλήλους και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και του υπουργείου Υγείας».

Η μηνυτήρια αναφορά εστιάζει «στην έκδοση της Α.Π. 941/24-3-2017 Υπουργικής Απόφασης με την οποία έγινε απένταξη της πράξης «Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού», η οποία αποτελεί Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ με Απόφαση Ενταξης της Πράξης με αριθμό 3171/10-6-2009 και με αποτέλεσμα τη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου με το ποσό κατ’ ελάχιστον των 2.992.821,7 ευρώ και κατά μέγιστον των 3.344.918,432 ευρώ».

Σε κάθε περίπτωση η Νικολοπούλου τονίζει ότι έχει «εμπιστοσύνη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα πράξει τα δέοντα». Η ίδια δε προειδοποιεί ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκατασταθεί η ζημία που έχουν υποστεί η οικογένειά της και η εταιρεία της.