Σε κλοιό διαδηλώσεων διαμαρτυρίας βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της Αθήνας, με τις πορείες εργαζομένων και συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, καθώς επίσης και των συνταξιούχων.

Πορεία διαμαρτυρίας για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας η πορεία εργαζομένων που αντιδρούν στο σχέδιο νόμου «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού». Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς τη Βουλή, όπου θα τεθεί το μεσημέρι προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

Η προσυγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Σύνταγμα. Στο ύψος της οδού Σταδίου ενώθηκαν με μπλοκ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία.

Η Ένωση τεχνικών ΔΕΗ σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει χωρίς αιδώ τις λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας».

Για την μείωση του αφορολόγητου διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και οι συνταξιούχοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία, η οποία μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών.

Αφού φώναξαν συνθήματα ακολούθως συνέχισαν την πορεία τους προς το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2019, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.