Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ έχει εκφράσει τη φιλοδοξία του να χτίσει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό εκμεταλλευόμενος τη διπλή ανάπλαση η οποία είναι σε ισχύ ακόμα βάσει νόμου. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό και για να χτίσει εκεί τόσο το γήπεδο όσο και όλα όσα έχει φανταστεί (ξενοδοχεία, λειτουργία του mall, εμπορικά καταστήματα), είναι υποχρεωμένος να φτιάξει και εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που είναι σε ισχύ από το 2012 για τον νόμο της διάπλασης, όποιος ήθελε να χτίσει γήπεδο στον Βοτανικό έπρεπε να χτίσει και ένα κλειστό γυμναστήριο περίπου 7.000 θεατών καθώς και ένα κολυμβητήριο. Μάλιστα, όταν τα γήπεδα παραδίδονταν, θα ενεργοποιούνταν η άδεια λειτουργίας του mall και η άδεια κατεδάφισης του Απόστολος Νικολαΐδης. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Αν ο ταϊλανδός επιχειρηματίας, ή οποιοσδήποτε άλλος, θελήσει να χτίσει γήπεδο στον Βοτανικό θα πρέπει να φτιάξει και εγκαταστάσεις προκειμένου να στεγαστούν τα τμήματα του Ερασιτέχνη προκειμένου να είναι καλυμμένος ο Παναθηναϊκός ΑΟ, αλλά και το γήπεδο της Λεωφόρου το οποίο δεν μπορεί να γκρεμιστεί αν δεν παραδοθεί έτοιμο το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό.

Πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί πως το 2016 έγινε τροποποίηση του νόμου περί χώρου πρασίνου προκειμένου το Απόστολος Νικολαΐδης να έχει άδεια μέχρι το 2023 και όχι μέχρι το 2018, μιας και με τον νόμο της διπλής ανάπλασης λογίζεται η περιοχή ως «χώρος πρασίνου». Κάτι που εξασφαλίζει ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα μείνει άστεγος για την επόμενη πενταετία.

Χθες, δεν υπήρξε ενημέρωση προς την πλευρά Αλαφούζου για έλευση σήμερα του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ παρά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών πως κάτι τέτοιο θα συμβεί. Πάντως, ακόμα και σήμερα να μην έρθει, αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ξανά στις προπονήσεις

Οι χθεσινές επαφές του Βασίλη Κωνσταντίνου με τους αρχηγούς του Παναθηναϊκού έφεραν συμφωνία όσον αφορά τα οφειλόμενα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι παίκτες δέχτηκαν τις νέες υποσχέσεις της διοίκησης, η οποία μεταξύ άλλων τούς τόνισε πως βρίσκεται σε διαδικασία ιδιοκτησιακής αλλαγής που θα φέρει καλύτερες μέρες για τον σύλλογο και αποφάσισαν να βάλουν πλάτη. Στο πλευρό του Παναθηναϊκού αναμένεται να βρίσκεται σήμερα η Super League στην εκδίκαση της αίτησης αναστολής της ποινής για τον Γενς Βέμερ. Ο συνεταιρισμός θα τονίσει πως είναι σημαντικό να ισχύσει η εξόφληση μέσω δόσεων προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μην έχει άμεσο πρόβλημα ακόμα και υποβιβασμού και παράλληλα να διεκδικήσει να πάρει πίσω τουλάχιστον τους τρεις από τους έξι βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί.

n Ο Λουτσιάνο Νέβες πήγε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ και μίλησε εκ νέου με τον Βασίλη Κωνσταντίνου για τα οφειλόμενα, ζητώντας 100.000 ευρώ συν το 35% της δόσης Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τού είπε πως θα ρωτήσει τον Γιάννη Αλαφούζο και θα του απαντήσει τη Δευτέρα.