Δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή 29χρονος δρομέας, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου δρόμου που έγινε την Κυριακή στο Λονδίνο. Ο Ματ Κάμπελ έχασε τις αισθήσεις του μετά από 22,5 μίλια διαδρομής που είχε καλύψει στον αγώνα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες από γιατρούς, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε.

Ο Κάμπελ, ο οποίος πήρε μέρος μέσα στο μήνα και στον Μαραθώνιο του Μάντσεστερ, όπου τερμάτισε σε λιγότερο από τρεις ώρες, έτρεχε στη μνήμη του πατέρα του, Μάρτιν, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια.

«Όλοι όσοι συμμετέχουμε στην διοργάνωση του Μαραθώνιου του Λονδίνου θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Ματ. Η ακριβής αιτία θανάτου εξετάζεται και θα γίνει γνωστή με νεότερη ανακοίνωση» ανέφεραν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Ο 29χρονος Κάμπελ ήταν μάγειρας στην επαγγελματική καριέρα του και μάλιστα πέρυσι έφθασε στους ημιτελικούς της τηλεοπτικής εκπομπής του BBC «Masterchef: Οι Επαγελματίες».